Lagbanner
Veckans Liverpool: Ett trendbrott, en bortförklaring och anfall är bästa försvar

Veckans Liverpool: Ett trendbrott, en bortförklaring och anfall är bästa försvar

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

...veckans anfall är bästa försvar

Taktiken var tydlig. Liverpool skulle inte offra allt för mycket i offensiv väg mot Real Madrid. Istället såg vi ett försiktigare lag, som var nöjda så länge det stod 0-0 på resultattavlan. Det straffade sig. För dagens Liverpool har inte de defensiva bitarna som krävs för att stänga en match. Två orutinerade mittbackar och en svag defensiv insats av Trent Alexander-Arnold ledde till att motståndarlaget Real Madrid hittade nätmaskerna två gånger innan halvtidsvisslan ljöd. I andra halvlek fick vi se ett offensivare Liverpool. Och genast blev matchbilden jämnare. Chanser skapades och ett viktigt bortamål tas med till Anfield. Det är uppförsbacke inför returen, men en sak är klar som korvspad: släpp handbromsen, tuta och kör, anfall är bästa försvar.

…veckans tramsiga bortförklaring

”Det var svårt ikväll på grund av arenan och situationen, men Anfield är i alla fall en riktig arena – det kommer att gynna oss.”

Jürgen Klopps kommentar efter förlusten i veckans kvartsfinal i Champions League går inte till historien som det smartaste uttalandet som tysken har gjort. Visst, Madrids träningsanläggning är långt ifrån charmig. Men planen är lika stor, målen är lika breda och underlaget är detsamma. Vi slipper gärna sådana floskler i framtiden Jürgen.

…veckans trendbrott

Borta bra men hemma bäst. Det gamla ordspråket har inte gått att applicera på Liverpool FC under året 2021. Dystra insatser på hemmaplan har varit vardagsmat för oss härdade supportrar.  Men icke längre. Efter Alexander-Arnolds sena avgörande noterade LFC sin första hemmavinst i ligan under 2021. Nästan fyra månader senare efter senaste hemmavinsten mot Tottenham den 16 december 2020. Skönt och ett gott tecken inför nästa veckas returmatch mot Real Madrid.


Glädjen var stor när Liverpool återigen vann på hemmaplan. 

…veckans snälla lägg ner skiten

Med risk för att bli tjatig. Men snälla, låt oss slippa VAR. Det börjar bli parodiskt nu. Konstiga beslut och millimetersbedömningar avlöser varandra, match efter match. Senast i helgen mot Aston Villa, när Roberto Firminos ledningsmål blev bortdömt efter att videorummet hittade en tånagel eller ett hårstrå som var över offsidelinjen. Det är parodi. Det är på en nivå som leder till att man sitter och drömmer sig tillbaka till mänskliga misstag och offsidemål. För hellre det än dessa eviga avbrott. Lägg ner skiten. Det räcker nu.

…veckans motståndarkoll

Real Madrid genrepade mot Barcelona i helgen. El Classico slutade med vinst för marängerna efter att Benzema och Toni Kroos blev målskyttar för hemmalaget. Vinsten kostade dock. Den pålitlige truppspelaren Lucas Vasquez utgick skadad och kommer att missa returmatchen mot Liverpool. Sedan tidigare befinner sig Eden Hazard (muskelskada), Dani Carvajal (muskelskada) samt mittbackarna Sergio Ramos (muskelskada) och Raphael Varane (Covid19) på skadelistan. De tre förstnämnda kommer att missa matchen mot Liverpool. Varane är ett frågetecken, men kommer enligt rapporter troligtvis inte att åka med till Anfield.


Nacho deppar. En syn som vi förhoppningsvis får se på onsdag. 

 

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2021-04-11 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool