Lagbanner
Veckans Liverpool: Ännu en kontraktsförlängning, ett glädjande förtroende och fantastiske Matip

Veckans Liverpool: Ännu en kontraktsförlängning, ett glädjande förtroende och fantastiske Matip

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er veckans…

…allt börjar kännas som vanligt igen
Fotboll är inte detsamma utan fansen vilket märktes extra tydligt när en mäktig You’ll Never Walk Alone ekade ut över Anfield inför gårdagskvällens stormöte på Anfield mot Chelsea. Arenorna är återigen fullsatta som ni alla nog lagt märke till vid det här laget, van Dijk är tillbaka som om han aldrig var borta och trots att det är tidigt in på säsongen ser Liverpool återigen riktigt bra ut. Fotboll är kul på riktigt igen och kan The Reds fortsätta på samma sätt som de inlett den här säsongen är känslan att det kan bli en rolig säsong att följa för alla röda där ute.

…matip
Han må fladdra och flaxa en del på planen och inte många blir lika besvikna, irriterade och kan se lika uppgivna ut vid ett tveksamt domslut. En och annan meme skulle också kunna spridas med kamerunens nuna på. Men framför allt är den gänglige mittbacken i stort en fantastisk försvarspelare när han är hel och frisk. När Matip spelar från start har Liverpool nämligen gått obesegrade i 46 raka matcher, vilket är fenomenala siffror. Kan han hålla sig skadefri och få fortsätta spela tillsammans med van Dijk så sitter Liverpool på ett av ligans allra bästa mittlås.  

…glädjande förtroende
När Harvey Elliott i somras återvände till Liverpool efter att ha spenderat föregående säsong på lån hos Blackburn, var det kanske inte många som trodde att han redan nu skulle få ett så pass stort förtroende som han fått av Jürgen Klopp under inledningen av säsongen. 18-åringen har nu spelat 90 minuter mot både Burnley och Chelsea och gjort det med bravur. Får han fortsatt förtroende och rikligt med speltid även framöver finns det ingen anledning att tro något annat än att klubben sitter på en blivande storstjärna.  

… kontraktsförlängning
Efter att klubben tidigare i sommar låst upp kvartetten Alisson, van Dijk, Fabinho och Alexander-Arnold på långa nya kontrakt, var det i veckan vår allas Andy Andy Andy Andy Robertsons tur att skriva på ett nytt kontrakt med The Reds. Robertson som bara missat fyra matcher sedan han anslöt från Hull under 2017 har varit en av lagets viktigaste och mest pålitliga spelare under Klopp-eran. Skottens nya kontrakt, som sträcker sig till 2026 kommer enligt uppgifter ge honom ett rejält lönelyft, vilket han minst sagt gjort sig förtjänt av.
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2021-08-29 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool