Lagbanner
Veckans Liverpool: "Är han bäst i världen just nu?"

Veckans Liverpool: "Är han bäst i världen just nu?"

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

…veckans RIP

Liverpoolveckan började i moll när vi i måndags nåddes av beskedet att klubbens legendariska anfallare Roger Hunt gått bort, 83 år gammal. 

Hunt är etta på listan av Liverpoolspelare som gjort flest ligamål i rött, på 244 stycken. Han spenderade elva år i Liverpools tjänst och vann två ligatitlar och en FA-cup. På landslagssidan var han med och vann Englands första, och hittills enda, VM-guld 1966 på hemmaplan. 

Vila i frid, Sir Roger. 

…veckans favoritmotstånd

Liverpool gick in i tisdagens CL-möte med FC Porto med ett hyfsat record mot portugiserna: 11-1 på de senaste fyra mötena. Det blev målrikt även den här gången - Liverpool vann med 5-1 efter ett par skakiga ageranden från hemmaslipsen Diogo Costa - och toppar nu gruppen med maximala sex pinnar efter de två första matcherna. 

…veckans bäst i världen just nu?

Ja, det är ingen överdrift att argumentera för att Mohamed Salah i detta nu är världens bäste fotbollsspelare. Egyptiern har inlett säsongen strålande med nio baljor på lika många spelade i Premier League och Champions League och hade lekstuga med Man City-försvaret på söndagskvällen. Men det återkommer vi till. 

…veckans déjà vu

Jag kan inte ha varit den ende som fick en flashback till 2019 års CL-möte med Napoli när Salah snurrade upp Aymeric Laporte och drog in 2-1 mot City tidigare ikväll. Avsluten på de båda målen är i stort sett identiska och den tekniska briljansen dessförinnan likaså. Om möjligt var söndagens mål ännu lite läckrare. Klart är i alla fall att Mo Salah är stekhet och att Anfield… det är fortsatt hans kungadöme. 

 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-10-03 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool