Lagbanner
Veckans Liverpool: Avancemang, uttåg och förlängning

Veckans Liverpool: Avancemang, uttåg och förlängning

Högt och lågt, positivt och negativt. Liverpool blandade och gav inför landslagsuppehållet. Liverpoolredaktionen sammanfattar veckans i sin helhet:

Veckans avancemang
Liverpool gick in i returmötet mot Sparta Prag med 5–1 i bagaget efter mötet i Tjeckien, däremot hölls det inte tillbaka hemma på Anfield. Liverpool startade ett starkt lag och visade ingen nåd. Ettan kom, tvåan kom, trean kom, fyran kom (redan efter 14 minuter) och även femman samt sexan kom så småningom. 6–1 och totalt 11–2 var en maktprestation i åttondelsfinalen och känslan är att Klopp vill säkra den enda titeln han gått miste om i Liverpool?

Veckans lottning
Under fredagen skulle även vägen till en titel i Europa League kritas in. Det fanns både bättre som sämre lotter och Liverpool hamnade väl i mitten. Atalanta blev motståndet i kvartsfinalen och italienarna är inte var de en gång var, och framför allt har bortaspelet varit svagt denna säsong. Känslan är att Liverpool skulle må bra av en tremålsseger i första mötet på Anfield. I en eventuellt semifinal väntar vinnaren mellan Benfica och Marseille vilket innebär att Roma, Milan, Leverkusen eller West Ham först kan stötas på i en final. Kanske bästa möjliga lottning på det stora?

Veckans kontrakt
Hela veckans kanske största glädjeämne är att den nya anfallstalangen Jayden Danns skrivit på en kontraktsförlängning. Efter succéveckan med A-laget är det ett ”långtidskontrakt” som är annonserat av klubben och förmodligen får han även nu mer än 220 pund i veckan som det ryktats om tidigare. Välförtjänt.

Veckans uttåg
Chansen på fyra titlar tog slut under söndagen efter en av säsongens svagare insatser. Manchester United vann kvartsfinalen i FA-cupen och för Liverpool är det bara att glömma för förlusten ligger enbart på de egna slarven i offensiv som defensiv riktning. Även för Jürgen Klopp är det bara att glömma då han även lyckades skämma ut sig i en intervju efter matchen, känslorna och tröttheten lyste genom men ger ingen bra bild av situationen. Ett välförtjänt uppehåll väntar och förhoppningsvis är glöden tillbaka på nytt när spurten ska genomföras!

Veckans damkoll
Efter uttåget i FA-cupen var Liverpool tillbaka i WSL och damerna gjorde en bra insats mot West Ham. Leanne Kiernan, Missy Bo Kearns och Sophie Román Haug gjorde varsitt mål i 3–1-segern och damerna skuggar Manchester United på en fjärdeplats och har ännu en liten, liten chans på Europaspel om man lyckas jaga ner Arsenal som är sex poäng framför. Först ut i jakten blir ett Merseysidederby nästa helg. Up the reds!

Emrik Johansson@emrik_johansson2024-03-18 08:03:11
Author

Fler artiklar om Liverpool