Lagbanner
Veckans Liverpool: Big Sam en boogie-tränare för Reds

Veckans Liverpool: Big Sam en boogie-tränare för Reds

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

...veckans “tre gånger är en tradition”
“En gång är ingen gång, två gånger är en vana och tre gånger är en tradition.” Enligt det talesättet har faktumet att Liverpool firar jul som serieledare blivit en tradition bland många andra så här års. Laget har krigat sig igenom en minst sagt utmanande höstsäsong och gick på julledighet med fyra poäng ned till tvåan Leicester City. 

...veckans snackis
Mo Salahs före detta lagkamrat Mohamed Aboutrika blev en oväntad huvudperson i veckans nyhetsflöde när han under måndagen kommenterade egyptierns situation i Liverpool. “Jag ringde Salah och pratade om hans situation i Liverpool och han är upprörd (...) en av anledningarna till detta är att han inte fick vara kapten mot Midtjylland,” sade Aboutrika till beIN Sports

Salahs gamle lagkamrat fortsatte med att spekulera i hur Liverpool överväger att sälja sin nummer elva: “Jag tror att Liverpool överväger att sälja Salah av rent ekonomiska skäl. Jag har ingen påverkan på Salah i hans beslutsfattande, han är min vän och min broder, och han är intelligent nog att veta vad som är bäst för honom själv”. 



...veckans dementi
Jürgen Klopp gav snabbt svar på tal på dessa uppgifter när han under sin presskonferens på julafton sade att Salah knappast verkar olycklig i klubben. Tvärtom ska egyptiern ha skrattat en hel del under träningsveckan. “Mo är i bra form. Det var inga kameror med ute idag men ni skulle sett honom skratta, han tyckte om träningen. Så på den fronten är allt bra och visst är det kul att ni (journalister) får något att skriva om men internt så är det inga problem.” 

Tysken kommenterade även uppgiften om att Salah skulle blivit besviken efter att ha nobbats som kapten i Herning. “Vi har ett spelarråd som består av Jordan Henderson, James Milner, Virgil van Dijk och Gini Wijnaldum. De är alla kaptener och när ingen av dem är på plan brukar den som varit längst i klubben få ta hand om bindeln. Och jag tänkte att det var Trent (Alexander-Arnold) så han fick den.” 

...veckans kontrakt på g
Mycket Mo Salah den här veckan. För mitt ibland alla rapporter om missnöje med Klopps val av kapten gjorde även andra uppgifter gällande att Liverpool är igång med förberedelserna av nytt jättekontrakt till sin egyptiske superstjärna. Salahs nuvarande deal (där han tjänar 200.000 pund i veckan) löper ut sommaren 2023 och enligt Merseysidereporten Neil Jones från Goal ska klubben vara optimistiska inför de kommande förhandlingarna. 



...veckans rykte
Liverpool kopplades ihop med ett ganska oväntat namn i dagarna innan julafton. Flera medier (med varierande trovärdighet) gjorde gällande att de röda hade hört sig för om Lilles mittfältare Renato Sanches. Något som ganska snabbt sköts ned av transfergurun Fabrizio Romano som twittrade att många klubbar har koll på portugisen som fått en nystart i den franska ligan, men att Liverpool inte har kommit överens om något januariköp. Klubben ska fortsatt vänta in Gini Wijnaldums beslut om han vill förlänga sitt utlöpande kontrakt eller ej. 

...veckans glaslirare #1
“Naby Keïta ruled out of today’s game v West Brom due to a fitness issue,” gick att läsa på James Pearce Twitter innan söndagens match mot The Baggies. LFC-supportrarna har vant sig vid att vara utan sin tekniske guinean som förföljts av skador under sin tid i nordvästra England. Frågan är om han någonsin kommer bli hel nog för att bli den spelare han en gång värvades för att bli?  

...veckans glaslirare #2
Joël Matip var kanske bäst i ett övrigt uruselt Liverpool hemma mot West Brom i eftermiddags. Därför var det ett tungt tapp när kameruanen en bit in i den andra halvleken tvingades till byte med en befarad ljumskskada. Rhys Williams byttes in och imponerade knappast och det börjar återigen se skrämmande tunt ut bredvid mittbacksvikarien Fabinho. 

...veckans Boogie-tränare
Alla lag har nog minst ett “boogie-lag” - ett motståndarlag man alltid tycks ha svårt emot. Inter har haft Sassuolo, Djurgården har haft alla klubbar i Stockholmsområdet och så vidare. Efter söndagens chockkryss hemma mot West Bromwich Albion går det att argumentera för att Sam Allardyce blivit något av en “boogie-tränare” för Liverpool. Engelsmannen har plockat sju poäng på lika många matcher mot Klopps Reds och gick segrande ur eftermiddagens tränarmöte med tysken med stor marginal. 1-1 på Anfield var en stor triumf för engelsmannen vars ultradefensiva gameplan fick hemmalaget att slappna av och slå av på tempot.

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-12-27 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool