Lagbanner
Veckans Liverpool: Blandade resultat, rekord och skadebekymmer

Veckans Liverpool: Blandade resultat, rekord och skadebekymmer

Ännu en händelserik vecka har nu kommit till ända. Efter en blandning av såväl med som motgångar är det vissa saker som sticker ut lite extra efter den gångna veckan, nämligen dessa:

Salahs rekord
Förra veckan var det Sadio Mane som slog rekord och denna vecka ville hans partner Mohamed Salah inte vara sämre. Egyptiern stod för sitt 100:e Premier League mål för Liverpool i helgens drabbning mot Brentford och är nu den spelaren som snabbast gjort 100 mål i högsta ligan för Liverpool.

Blandade resultat
I tisdags stod ett väldigt roterat Liverpool för en stabil och trygg insats när man slog Norwich på bortaplan med 3-0 i Carabao Cup. I nästa runda ställs Liverpool mot Preston North End.

Dock ville det sig inte i ligaspelet denna vecka då det blev delad poäng på Brentford Community Stadium under lördagskvällen. Liverpool både blandade och gav i resultaten men även i spelet som framförallt under lördagskvällen inte var på den nivån vi vant oss vid denna säsong.

Fortsatta skadebekymmer
Även denna vecka har kantats av skadebekymmer för The Reds. Thiago som klev av mot Crystal Palace förra helgen syntes idag med kryckor och Klopp bekräftade att spanjoren inte är tillbaka förens efter landslagsuppehållet. 

Mittfälltskollegan Naby Keita blev nästa mittfältare att behöva vila efter att ha klivit av matchen mot Norwich i tisdags. Skadan ska ha orsakats av att Keita ”sparkat i marken” och Liverpool väntar fortfarande på svar kring hur länge han blir borta.

Nu blir det nya tag för Liverpool och nästa vecka är det återigen dags för Champions League, då Liverpool möter Porto. Veckan avslutas även med en ”seriefinal” mot Manchester City på söndag kväll.
 

Rasmus Hjortling Olofsson2021-09-26 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool