Lagbanner
Veckans Liverpool: Blodröda kort, 5-0-krossar och bildproducenter

Veckans Liverpool: Blodröda kort, 5-0-krossar och bildproducenter

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

...veckans revansch

Personligen har jag fortfarande lite svårt att släppa den TUNGA 2-3-förlusten och uttåget hemma mot Atlético Madrid i CL-åttondelen för lite drygt ett och ett halvt år sedan. Liverpool forsade fram i ligan och stod för en riktigt fin insats mot spanjorerna men två Adrian-grodor stod i vägen för avancemanget. Därför var tisdagens viktoria på Wanda Metropolitano extra trevlig. En liten revansch i alla fall. 

...veckans rödaste röda kort typ någonsin?

Nigel de Jongs dubbar i bröstet på Xabi Alonso i VM-finalen 2010 är förmodligen det rödaste gula kortet som någonsin delats ut. Det var också den situationen som först poppade upp i huvudet när man såg Antoine Griezmanns Cantona-spark i fejset på Roberto Firmino. I det här fallet var i alla fall domaren uppe med rätt färg på kortet. 


Var 0-5 hemma mot Liverpool droppen?

...veckans “nu hoppas man nästan på två Ronaldo-mål i andra”

Ja, jag kan väl inte ha varit ensam om att känna så i halvtid mot United? 2-0, 3-0 var kanon, men 4-0 blev ett för mycket och man började oroa sig för vad krossen skulle kunna få för konsekvenser. För visst vinner alla (förutom Manchester United då) på att Ole är kvar vid rodret?

...veckans bildproducent

Bildproducenten som valde att klippa från en minst sagt deppig Sir Alex Ferguson till en gapskrattande Kenny Dalglish vid ställningen 4-0 till Liverpool på Old Trafford förtjänar fan att adlas. En meme som kommer att snurra länge, länge på LFC-twitter!

...veckans historiska hattrick

Mo Salah spelade givetvis en stor roll i Liverpools demolering av Manchester United med tre baljor. Egyptiern blev därmed förste bortaspelare någonsin att göra hattrick på Old Trafford i Premier League. 

...veckans första på 119 år

Mer Mo Salah. Hans tre mål i eftermiddags innebär att han är den förste i rött på över 119 år att göra mål i de fem första bortamatcherna i ligan. 

 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-10-24 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool