Lagbanner
Veckans Liverpool: Coronautbrott, en välkommen kreatör och en fin gärning

Veckans Liverpool: Coronautbrott, en välkommen kreatör och en fin gärning

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

…veckans raka besked

”Nej, jag kan säga att vi definitivt inte kommer att ta in någon.”

Jürgen Klopp var tydlig när han fick frågan om Liverpool kommer att värva en mittback i januarifönstret. Världssituationen och bristen av tillgängliga spelare tros vara anledningen till beslutet. Vidare menar The Atletics James Pearce  att klubben inte vill betala överpris för en ny spelare, något som Liverpool måste göra om de vill värva en mittback i vinterfönstret.

…veckans enkla vinst

Ett utbrott av covid19 i hemmalaget Aston Villa innebar att Liverpool ställdes mot klubbens U23-lag i fredagens match i FA-cupen. En svår bortamatch mot ett stark Aston Villa blev plötsligt en baggis. Och trots att första halvlek var segspelad och slutade oavgjort växlade Liverpool upp i andra halvlek och vann tillslut med bekväma siffror. I ärlighetens namn ska vi nog vara tacksamma för att uppgiften blev så pass enkel. Liverpools form är dalande. Förhoppningsvis kan veckans vinst vara ett steg i vägen mot en uppgående formkurva.

…veckans kreatör

Det såg långsamt ut och det såg ganska oinspirerat ut när Liverpool i slutet av första halvlek tappade ledningen och släppte  in kvitteringsmålet innan halvtidsvilan mot Aston Villas U23-lag. Då äntrade han planen, Thiago Alcantara. Tjugo minuter senare var ordningen återställd. Liverpool mäktade med tre mål på fem minuter och vann matchen med 4-1. Thiago såg pigg ut och visade prov på sitt fantastiska passningsspel. Hans återkomst efter skadefrånvaron är  nästan som ett nyförvärv.


Thiago övertygade när Liverpool vann mot Aston Villa

…veckans nekade kontraktsförslag

Att vara eller icke vara. Det är den eviga frågan i följetången Gini Wijnaldum. Nu uppges holländaren ha nekat ytterligare ett kontraktsförslag från Liverpool. Ginis sikte är enligt diverse källor inställt på Spanien och en framtid i FC Barcelona. Tråkigt, men ganska väntat. Han har varit en viktig kugge i Klopps bygge och kommer bli saknad om han lämnar.

…veckans fina gärning

Sjukvården i hemstaden Nagrig i Egypten hade brist på syrgastuber mitt under rådande coronapandemin. Då bestämde sig Mohamed Salah att donera pengar till vården i sin hemstad. Via sin välgörenhetsfond Nagrig Charity Association stöttade Salah sjukhusen i sin hemstad. Donationen används till att inhandla fler syrgastuber som används för att rädda livet på patienter som drabbats hårt av viruset. Fina fina Mohamed Salah.  




 

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2021-01-10 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool