Lagbanner
Veckans Liverpool: Dubbla glädjebesked, en fin hyllning och en tragisk nyhet

Veckans Liverpool: Dubbla glädjebesked, en fin hyllning och en tragisk nyhet

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

... veckans dubbla glädjebesked

Det var mycket glädjande bilder som mötte oss i veckan när Virgil van Dijk syntes till ute på den gröna mattan på AXA Training Center i Kirkby igen. Han utförde lättare individuella övningar och var även involverad i några lugna sekvenser med boll! van Dijk har gjort fina framsteg i sin rehab efter korsbandskadan han ådrog sig mot Everton i oktober. Får vi se försvarsgeneralen tillbaka i spel redan under slutet av den här säsongen? Diogo Jota var också han tillbaka i träning efter knäskadan han ådrog sig i november månad. Enligt Klopp har portugisen sett vass ut på de träningar han har genomfört med laget. Ett mycket välkommet återseende då offensiven sett allt annat än vass ut den senaste tiden

... veckans hyllning

Sadio Mané gick i veckan ut och hyllade sin anfallskollega Roberto Firmino då han tycker att brassen förtjänar mer beröm än honom själv och Mohamed Salah. Firmino har fått motta en del kritik för sitt skrala målskytte den senaste tiden men Mané menade på att utan brassens slit och löpningar för att öppna upp motståndarnas försvar, hade varken han eller Salah stått för lika många mål. Fint av Mané!

...veckans transferrykte

Fram med saltkaret nu (eller i alla fall några nypor salt) för Real Madrids 27-årige mittback Raphaël Varane ryktas enligt Daily Mirror till Liverpool i sommar. Fransmannens kontrakt med den spanska storklubben går ut om sjutton månader och förhandlingar mellan parterna om ett nytt kontrakt verkar gå trögt. Med värvningarna av Kabak och Davies i januari samt att van Dijk, Gomez och Matip lär vara tillbaka i sommar känns en värvning av fransmannen ändå ganska långt borta, eller?   

...veckans tragiska nyhet

Under torsdagsmorgonen möttes vi av nyheten att Alisson Beckers pappa José Becker mycket tragiskt omkommit i en drunkningsolycka i närheten av en av familjens bostäder utanför Rincao de Inferno. Extra tungt och sorligt då Alissons mamma Elisabeth gick bort i sviterna av covid-19 för bara några veckor sedan. Alla i den stora Liverpoolfamiljen beklagar givetvis sorgen och tankarna går till Alisson och hans familj i denna svåra stund. YNWA Alisson.

...veckans milstolpe

Sadio Mané står efter kvällens möte med Sheffield United noterad för 150 ligamatcher i den röda tröjan. Den vindsnabbe senegalesen hämtades in från Southampton under 2016 och har stått för 70 mål och 23 assist i Premier League så här långt för The Reds. Han har haft en minst sagt fantastisk utveckling på Merseyside och vi kan bara hoppas att han blir klubben trogen under lång tid framöver.



 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2021-02-28 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool