Lagbanner
Veckans Liverpool: Dubbla jubilarer, spelarrykte och ett litet halmstrå

Veckans Liverpool: Dubbla jubilarer, spelarrykte och ett litet halmstrå

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

… veckans dubbla jubilarer
I gårdagens seger mot Brentford nådde Alisson Becker och Mohamed Salah två otroliga milstolpar i sina Liverpoolkarriärer. Den brasilianske burväktaren höll sin 100:e nolla för klubben och utan brassens storspel den här säsongen vet jag inte var vi hade huserat i tabellen just nu. Mohamed Salah gjorde matchens enda mål och har nu gjort 100 Premier League-mål på Anfield sedan han anslöt från Roma 2017. Han är nu dessutom uppe som delad nia med Steven Gerrard över klubbens bästa målgörare genom tiderna.

… veckans statistik
Sedan Klopp & co började använda Alexander-Arnold i en ”hybrid-roll” där han spelar som mittfältare när vi har bollen och som högerback när vi försvarar, har engelsmannen levererat fantastisk statistik. Han har sedan matchen mot Arsenal i april gjort flest assist (sex stycken) och skapat flest chanser i offensiv väg i hela ligan. Kommer vi fortsätta spela på samma sätt nästa säsong trots att vi troligtvis kommer värva två-tre nya mittfältare?

… veckans rykte
VM-vinnaren tillika Brightons fina centrala fältare Alexis Mac Allister har under den senaste veckan ryktats ihärdigt till Liverpool. Enligt diverse rapporter ska The Reds och argentinaren redan vara överens om de personliga villkoren. Det lär fortsätta pratas och ryktas om 24-åringen framöver, var så säkra.

… veckans realitet
Det handlar om att vi med stor sannolikhet kommer att missa spel i Champions League nästa säsong. Trots att laget vaknat på riktigt den senaste månaden ser det ut att vara för sent. Och det känns lite konstigt då laget varit så framgångsrika i turneringen de senaste säsongerna. Just nu är Klopps mannar en poäng bakom Manchester United, men då har de bittra rivalerna två matcher mindre spelade.

… veckans lilla halmstrå
Även den här rubriken handlar om i fall vi kan nå en CL-plats eller inte. De röda har tre matcher kvar medan United har fem. Vi får hålla alla tummar och tår för att först och främst ett kontraktskrigande West Ham kan sätta käppar i hjulet för ten Hags manskap under kvällen, och på så vis kanske sätta lite griller i huvudet på de. Finns chansen till CL fortfarande? Kommentera gärna nedan!


 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2023-05-07 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool