Lagbanner
Veckans Liverpool: Dubbla matcher • Första "trofén" • Nummerbyte

Veckans Liverpool: Dubbla matcher • Första "trofén" • Nummerbyte

Det har varit en händelserik vecka som gått för de rödklädda från Merseyside. Här kommer en sammanfattning om vad som hänt. LFC-redaktionen ger er veckans...

..."trofé"
Det må vara en glorifierad träningsmatch men FA ser det ändå som en titel. Liverpool gick segrande ur community shield finalen mot Manchester CIty efter seger med 3–1 på King Power stadium i Leicester. Community shield var den enda titeln som saknades i Jürgen Klopp och hans Liverpools prisskåp. När Jordan Henderson fick göra sin patenterade "trophy shuffle" gjorde han den komplett. Det viktiaste med matchen var nog ändå att så tidigt på säsongen besegra de senaste årens sportsliga ärkerivaler från Manchester och redan nu ta ett visst psykologiskt övertag,

...debutmål
När vi ändå är inne på temat community shield kan vi även ta att sätta somamrens stora nyförvärv i strålkastarljuset. Han har inte varit i Liverpool speciellt länge men Darwin Núñez har flera gånger om varit i fokus. Efter debuten i en träningsmatch på Asien-turnén satte motståndarfans ihop videoklipp med hans missar och han svarade upp med att göra fyra mål i en träningsmatch mot Red Bull Leipzig. Det gick att se på uruguayanen hur skönt det var att få stänga finalen mot City med en måltjuvsnick. Extra skönt var det nog även i och med att Erling Braut Håland i samma match passade på att stå för en jättemiss.

...nummerbyte
Stod Joe Gomez för. Sedan han kom till Liverpool 2015 har han burit nummer 12, men veckan som gick meddelade den engelska mittbacken att han kommer bära nummer 2 den kommande säsongen. Numret bars senast av Nathaniel Clyne och har de senaste åren varit vakant. Gomez har det senaste åren varit ett tydligt fjärdeval för Jürgen Klopp på mittbackspositionen men valde ändå att skriva på en lång förlängning under sommaren. 

...oväntade andra match
Det kanske flög under radarn för många Liverpoolsupportrar att laget redan dagen efter matchen mot City hade ytterligare en match inplanerad. På söndagskvällen kom Strasbourg på besök till Anfield för en sista träningsmatch innan premier league drar igång i helgen. Liverpool mönstrade som förväntat en väldigt ungdomsbetonad trupp. De A-lagsspelare som fick speltid var Joe Gomez, Ibrahima Konaté, James Milner, Harvey Elliott och nyförvärvet Fabio Carvalho. Från bänken fick även Sepp Van Den Berg och Nat Philipps hoppa in. Det blev ingen sprakande tillställning för de röda utan Strasbourg tog till vara på några misstag och vann till slut matchen med 3–0.

...förnekade transferrykte
Det har den senaste veckan varit en del rykten om att Juventus ska ha ett intresse för Liverpools brasilianske anfallaren Roberto Firmino. Efter matchen mot City gick dock Firmino ut i den brasilianska nyhetskällan TNT Brazil och sade att han älskar staden, laget och fansen och kommer att stanna. Detta rapportade transfergurun Fabrizio Romano om. "Bobby" ser alltså ut att bli kvar i den röda tröjan även denna säsong.

Hugo Levinsson@Hugolevinsson2022-07-31 23:06:00
Author

Fler artiklar om Liverpool