Lagbanner
Veckans Liverpool: En covid fylld cup-vecka som erbjöd mer än bara fotboll för The Reds

Veckans Liverpool: En covid fylld cup-vecka som erbjöd mer än bara fotboll för The Reds

Veckan är nu avslutad, dock bara efter en match eftersom ligacup semifinalen mot Arsenal var tvungen att bli flyttad. Trots att inte så mycket fotboll har spelats denna vecka har ändå en hel del hänt runt omkring Liverpool. Här följer några av veckans mest intressanta händelser:


Veckans målskytt…
Ja, Fabinhos två mål och Roberto Firminos klack till all ära. Men veckans målskytt är trots brassarnas insatser ändå Kaide Gordon. Den 17 årige engelsmannen stod för ett vackert mål i dagens FA-cup vinst mot Shrewsbury. Gordon var påtagligt glad när han skruvade in vad som då var matchens kvitteringsmål framför The Kop. Gordon är nu Liverpools näst yngste målskytt genom tiderna, bara slagen av Ben Woodburn. Förhoppningsvis får vi se mer av Gordon i rött än vad vi fick av Woodburn.

Veckans rykte…
Som de flesta vet innebär januari såväl nytt år som nytt transferfönster och med dessa kommer alltid en salig blandning rykten från alla möjliga håll. Denna vecka är det FC Portos colombianska landslagsman Luis Díaz som ryktats flitigt till Liverpool. Rykten härstammar även från Diaz hemland, då det är flertalet colombianska mediebolag som uppgett att han är så gott som klar. Dessvärre, ifall man hade velat se Diaz i Liverpool redan nu har James Pearce dementerat dessa rykten, även fast han medgett att Liverpool är intresserade.

Veckans twitter-fjanterier…
I samband med att det första mötet mellan Liverpool och Arsenal sköts upp påbörjades fjanterierna på twitter. Flertalet supportrar från alla håll började peka finger mot Liverpool och hävda att deras covidutbrott inte var “seriöst”. Flertalet påpekade att Leyton Orient blev diskade ur ligacupen, på grund av att de inte fick ihop ett lag i samband med ett liknande utbrott. Andra tog upp Aston Villas lag från FA-cupen förra året, då de fick ställa upp med ett i stort sätt juniorlag mot Liverpool i den tredje rundan. Det de flesta dock hade missat var att reglerna från såväl förra året, men även i år ändrats inför semifinalerna. Så likt de andra lag som bett om uppskjutna matcher gjorde Liverpool inget fel.

Nästa twitterhärva kom under lördagskvällen. Flertalet så kallade ITKs (står för In The Know) hävdade att Thiago Alencantaras höftskada var värre än befarat. Några påstod att han skulle vara borta till slutet av mars, medans andra hävdade att han inte skulle spela mer den här säsongen. Dessa rykten tog sån fart att Jurgen Klopp efter dagens match gick ut och dementerade dem. Klopp förklarade att Thiago rehabar höften men att skadan varken skulle hålla honom borta fram till mars eller så långt som säsongen ut.

Veckans serietips…
I veckan har ITV:s dramaserie om Anne Williams och hennes kamp för Hillsborough offren haft premiär. ITV-serien beskriver hur Anne stridit för rättvisan ända fram till sin bortgång 2013. Den fyra delar långa dramaserien har fått otrolig positiv kritik och beskrivits som en “must watch”. I samband med att serien sändes har “The real Iron Lady” fått en väggmålning utanför Anfield för att hylla hennes arbete kring att skipa rättvisa för de 97 som miste sina liv samband med Hillsborough. Tyvärr för oss svenskar har vi inte möjlighet att se denna ännu, men förhoppningsvis köper något TV-bolag rättigheterna för serien inom en snar framtid.

Nästa vecka väntar första mötet mot Arsenal i ligacupen och sedan kommer Brentford på besök då ligaspelet återupptas.

Rasmus Hjortling Olofsson2022-01-09 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool