Lagbanner
Veckans Liverpool: "En helt sensationell triumf"

Veckans Liverpool: "En helt sensationell triumf"

En helt sensationell triumf, en seger i ligan som i all titeleufori kanske hamnat lite i skymundan och så ytterligare en skada. Liverpool-redaktionen ger er veckans...

…sensationella triumf
Enorma skadebekymmer tvingade Liverpool att vara utan Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Bajcetic, Thiago, Szoboszlai, Jones, Salah, Nunez, Jota och Doak till ligacupfinalen. I stället fick spelare som Conor Bradley, Jarell Quansah, Bobby Clark, Jayden Danns och James McConnell chansen på den allra största scenen, Wembley. Och som de gör det. De ser helt självklara ut i alla sina aktioner och trots att alla är 20 år eller yngre och inte besitter samma erfarenhet som ovan nämnda spelare och övriga i startelvan gör så är de så kloka i sitt sätt att spela. Varför? Jo, för att strukturen finns där. De vet exakt vad de ska göra och vad som förväntas av dem, och det är tack vare Klopp och övriga i ledarstaben som implementerat ett tydligt spelsätt och en tydlig matchplan. Titta bara på det andra laget i finalen, Chelsea. Det spelar ingen roll hur många miljarder de kastar på nya spelare. Finns inte strukturen och spelsättet där så skiter det sig ändå. Den här titeln kommer gå till historien för det är verkligen en helt sensationell triumf. Tittar man spelare för spelare och vad de kostade så ska det inte gå. Men det gör det lik förbannat ändå. Fan vad stolt jag är över det här laget. Up the Reds!

…fortsatta skadeproblematik
Skada på Alisson dagarna innan Brentford-matchen, skador på Jones, Jota, Nunez och Salah under Brentford-matchen och sedan ytterligare en skada på Gravenberch i ligacupfinalen. I och med holländarens skada innebär det att Liverpool i skrivande stund har tolv (!!!) spelare borta. Och det faktum att vi i stort sett dragits med stora skadebekymmer hela säsongen gör det än mer remarkabelt att vi alltså går och vinner ligacupfinalen, leder ligan med tolv omgångar kvar att spela, är i åttondelsfinal i Europa League och detsamma i FA-cupen. Det är faktiskt helt SJUKT hur Klopp lyckats få ihop det här laget. Precis som jag var inne på ovan så spelare det ju knappt någon roll vilka som spelar. Alla förstår precis vad de ska göra och vad som förväntas av dem när de spelar.

…viktiga period
Alisson missade Brentford-matchen på grund av skada. Då fanns det däremot ingen prognos för hur länge brassen skulle vara borta från spel. Under veckan bekräftades det dock att han kommer att missa sex veckor med en muskelskada. I hans frånvaro blir det då en oerhört viktig period framöver för Caiomhin Kelleher, som inledde med en mycket fin insats mot Brentford. Därefter vaktade han kassen mot Luton och så även i ligacupfinalen mot Chelsea, där han på ren svenska står för en helt överjävligt bra prestation. Palmers öppna läge i den första halvleken och Gallaghers friläge är de som fastnat allra mest på näthinnan där irländaren, i båda fallen, kommer ut snabbt och gör sig stor och lyckas parera likt vilken världsmålvakt som helst. Fortsätter han så här så kommer man ju knappt att sakna Alisson de kommande veckorna. För Kellehers del väntar ytterligare matcher framöver i framför allt ligaspelet där vi kommer behöva förlita oss på honom, där det allra största testet är Manchester City på Anfield om två veckor.

…tunga ligaseger
I all glädje och eufori efter ligacuptriumfen får vi inte glömma den viktiga segern mot Luton i ligaspelet i onsdags. Underläge i paus vändes till en tung 4-1-seger mot ett svårspelat lag. I helgen vann sedan både Arsenal och Manchester City sina respektive matcher vilket innebär att de tre poängen mot Luton blir än viktigare. Nu hoppas vi bara på att några spelare kan komma tillbaka från sina respektive skador de närmsta veckorna så vi blir ännu slagkraftigare framöver. För det är en oerhört rolig, men tuff, vår som väntar nu.
 

Lukas Abrahamsson@AbrahamsonLukas2024-02-25 23:27:00
Author

Fler artiklar om Liverpool