Lagbanner
Veckans Liverpool: "En katastrof för Reds"

Veckans Liverpool: "En katastrof för Reds"

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

...veckans svenskdödare
Mattias Johansson, Pontus Jansson och Victor Nilsson Lindelöf hade ingenting att sätta emot när Portugals Diogo Jota satte iväg efter en djupledspassning längs vänsterkanten, bröt inåt i plan och avslutade intill Robin Olsens första stolpe. Liverpoolspelarens andra mål i matchen som slutade i en stabil 3-0 seger för portugiserna. Första gången någonsin ett svenskt herrlandslag förlorar fyra raka tävlingsmatcher, för övrigt. Cred till Radiosportens Richard Henriksson för den oroväckande spaningen. 



...veckans knä #1
Det var ungefär tio minuter in i lördagens Merseysidederby som Virgil van Dijks högra knä föll offer för en illa tajmad Pickford-utrusning. Klubben bekräftar idag söndag att det är en korsbandsskada det rör sig om. En katastrof för Reds som har en tunn backsida och vars försvarsspel varit helt upphängt på holländaren sedan han anslöt i januari 2018. 

...veckans knä #2
Som om oron över van Dijk inte var nog skadades även Thiago Alcantara under matchen. Även han efter en vårdslös Everton-tackling. Det ska röra sig om en knäskada och spanjoren röntgades tillsammans med van Dijk under lördagen. 


 
...veckans VAR-haveri #1
Derbyts första VAR-haveri inträffade i samband med van Dijks skada. Holländaren stod offside med någon millimeter innan kollisionen med Pickford, vilket fick VAR-rummet att strunta i att kolla på den fula tacklingen som mycket väl hade kunnat rendera i ett rött kort. 

...veckans VAR-haveri #2
93:e minuten. Thiago med en no look-passning till Sadio Mané som hittar in till Jordan Henderson med ett inspel snett inåt bakåt. Taffligt ingripande från Pickford och 3-2 till gästerna. Tre poäng vunna och eufori. Men nej, Mané är tydligen offside med en halv millimeter och målet döms bort. Ja, det är lika för alla och ja, Liverpool har sannerligen fått med sig en hel del VAR-beslut de senaste säsongerna men jag tror de flesta kan skriva under på att vi har gått för långt med denna millimeterrättvisa. Ta mig tillbaka till dagarna då matcherna dömdes på planen, snarare än av en snubbe med linjal i en bunker utanför London, säger jag i alla fall. 
 


...veckans hundramålsskytt
Vi avslutar i dur. Mohamed Salah blev med sitt 2-1-mål mot Everton den sjuttonde Liverpoolspelaren att nå 100 mål. En milstolpe han är tredje snabbast att nå efter bara 159 matcher i rött. Egyptiern delar nu sjuttonde platsen i Liverpools historiska skytteliga med Kevin Keegan och har trettio mål kvar till en topp tio-placering.

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-10-18 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool