Lagbanner
Veckans Liverpool: En pristagare, imponerande statistik och ett drömmål

Veckans Liverpool: En pristagare, imponerande statistik och ett drömmål

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

Veckans pristagare
Det handlar om vår allas Joel Matip som blev framröstad till månadens spelare i Premier League i februari. Han bidrog bland annat till att laget höll tre nollor under månaden och kameruniern stod också för ett mål i 6-0-segern hemma mot Leeds. 30-åringen som ofta står i skuggan av sin mittbackskompanjon Virgil van Dijk har visat upp en strålande form under säsongen. Förutom sitt ofta exemplariska försvarsspel har han också stått för en hel del fina offensiva räder och delikata passningar framåt i banan. Måtte han få vara skadefri resten av säsongen.

Veckans statistik
När Mohamed Salah gjorde 2-0 mot Brighton under lördagens match var det inte bara hans 20:e mål för säsongen utan också Liverpools 2000:e Premier League mål. Endast Manchester United har gjort fler. För Salahs del innebar hans 20:e ligamål att han nu gjort just 20 ligamål under fyra av sina fem säsonger i den röda tröjan. Otroligt imponerande siffror och vi kan bara hoppas att han och klubben kommer överens om ett nytt kontrakt – för han är närmast oersättlig.

Veckans milstolpe
I och med hans framträdande i mötet med Brighton har Naby Keita nu deltagit i 100 matcher i den röda tröjan sedan ankomsten från Leipzig under 2018. En fin milstolpe för en oerhört skadedrabbad spelare. Kan guineanen få vara skadefri och hitta momentum och form framöver finns det ingen anledningen till att han inte skulle kunna spela en betydande roll under slutet av säsongen.

Veckans rackarökare
Den hämtar vi från The Championship där utlånade högerbacken Neco Williams slog till med ett riktigt drömmål i Fulhams seger över Swansea. Efter ett bortnickat inlägg landade bollen hos walesaren som tog ner den på bröstet för att sedan panga in bollen på halvvolley i det bortre krysset. Målet kan ni se här. Utöver det stod han för ytterligare ett mål i lagets 5-1-seger och han ser verkligen ut att trivas med den ökade speltiden på Craven Cottage. 
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-03-13 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool