Lagbanner
Veckans Liverpool: En skitvinst, en bra halva och en flyttfågel

Veckans Liverpool: En skitvinst, en bra halva och en flyttfågel

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

…veckans sköna 1-0-vinst  

Finns det något skönare än att vinna med 1-0? Kanske inte. Vinsten med 1-0 mot Wolverhampton satt långt inne. Spelet hackade stundtals och Alisson tvingades till flera svettiga räddningar. Det var följaktligen extra skönt att Liverpool lyckades bärga tre blytunga poäng från Molineux. Dessutom var Jotas segermål ett svagt avslut som hemmalagets målvakt inte lyckades stoppa. Med tanke på alla missade chanser under säsongen var det ett välförtjänt skitmål och en skön slitsam uddamålsvinst. En riktig skitvinst och en perfekt självförtroendeboost innan landslagsuppehållet.

…veckans stabila pjäser

Nathaniel Philips var bäst på plan när Liverpool slog ut Leipzig i förra veckans Champions League-åttondelsfinal. I måndagens match i Premier League klev hans kollega Ozan Kabak fram. Flera respektingivande ingripande under matchen ledde till att Kabak välförtjänt blev utsedd till matchens bästa spelare. Man ska inte ropa hej, men kul med lite positiva tongångar i mittbacksleden.

…veckans flyttfågel

Nu har han bestämt sig, Gini Wijnaldum. Flyttlasset går till Spanien och FC Barcelona i sommar. I alla fall om man ska tro Sunday Times som uppger att holländaren är överens om ett förhandskontrakt med den spanska storklubben. Wijnaldum anslöt sommaren 2016 för 25 miljoner pund. Om han lämnar gör han det gratis eftersom han har ett utgående kontrakt.


Wijnaldum kommer med stor sannolikhet att byta klubbfärger i sommar. 

…veckans sköna halva

Lottningen är klar. Liverpools ställs mot Real Madrid i kvartsfinalen av Champions League. En historisk mardrömslott, men i nutid känns de spanska giganterna som en  överkomlig uppgift. Vid seger väntar en semifinal mot antingen Chelsea eller Porto. Den andra halvan av lottningen innehåller starka lag som Manchester City, Paris Saint Germain och de regerande mästarna Bayern München. De tre lagen som känns starkast på förhand. Vägen till Istanbul är inte rak, men kurvorna känns inte lika snäva på vår slutspelshalva.

…veckans bakslag

Vi är vana vid skador vid det här laget. En av många skador ådrog sig Jordan Henderson i matchen mot Everton den 20 februari. Lagkaptenen tvingades till operation efter att ha skadat ljumsken. Den första prognosen vittnade om en frånvaro på 6-8 veckor. Men uppgifterna verkar ha varit lite för positiva. The Athletics James Pearce rapporterar att lagkaptenen förväntas missa båda mötena mot Real Madrid. Henderson lär bli saknad. En tröst är att Fabinho är tillbaka på mittfältet då Philips och Kabak har övertygat i de bakre leden.


…veckans fina spanska spelschema

Liverpools match mot Arsenal flyttades från den 4 april till den 3 april för att underlätta förberedelserna inför den första slutspelsmatchen i Champions League. Mellan matcherna har Liverpool en lördagsmatch mot Aston Villa. Ganska sköna förhållanden för Klopps gäng. För motståndarna Real Madrid ser det värre ut. Lördagen den 10 april ställs de mot ärkerivalen Barcelona i El Classico. Marängerna har en bit upp till toppen och har inte råd att vila några spelare inför returmatchen mot Liverpool. Det tackar vi för.

...veckans blunder

Veckans blunder inträffade egentligen när jag insåg att jag i förra Veckans Liverpool skrev att vi lottades mot Porto i kvartsfinalen av Champions League. Det är väldigt oklart hur jag kunde tro detta, då lottningen skedde i fredags. Kanske var det en önskedröm eller bara ett totalt hjärnsläpp. Nu vågar jag i alla fall med nästan full övertygelse påstå att vi kommer att spela mot Real Madrid.


 

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2021-03-21 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool