Lagbanner
Veckans Liverpool: En speciell jubilar, en supersub och en bitter sanning

Veckans Liverpool: En speciell jubilar, en supersub och en bitter sanning

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

…veckans jubilar
I går den 8 oktober var det exakt sju år sedan Jürgen Klopp tog över Liverpool. Och vilken resa det har varit. Från att ha tagit över ett lag med Fabio Borini, Mario Balotelli och Rickie Lambert som spjutspetsar till att ha vunnit alla stora titlar och nått tre Champions League-finaler med klubben. Är det någon som kan vända på den negativa trend som laget är inne i nu så är det Klopp.

…veckans milstolpe
James Milner gjorde i och med sitt inhopp mot Rangers i veckan sitt 300:e framträdande i den röda tröjan. Och trots att 36-åringen går mot slutet av karriären och i ärlighetens namn inte borde starta i några fler viktiga matcher för Liverpool är det bara att lyfta på hatten för engelsmannen som haft en fantastisk karriär och representerat två av landets bästa lag någonsin.

…veckans supersub
När Roberto Firmino hoppade in mot Arsenal tidigare under dagen och kvitterade till 2-2 var det hans 13:e mål som inhoppare för Liverpool. Det var även hans sjätte ligamål den här säsongen och frågan är om inte brassen nästan är bättre när han får komma in från bänken.

…veckans tragikomiska situation
Ja, man vet knappt om man ska skratta eller gråta åt detta skadehelvete som gäckar laget längre. Efter att klubben under gårdagen bekräftat att Arthur tvingas till operation på grund av en muskelskada och blir borta i tre-fyra månader, var oturen återigen framme i matchen mot Arsenal. Luis Diaz tvingades utgå med en befarad knäskada i den första halvleken och även Trent Alexander-Arnold blev utbytt i paus efter att ha blivit stämplad hårt över fotleden. Jürgen Klopp meddelade sedan på presskonferensen efter matchen att det inte ser bra ut för någon av dem. När ska eländet sluta?

…veckans bittra sanning
Att vi skulle vara hela 14! poäng efter Arsenal och 13 efter Manchester City efter åtta matcher hade väl inte en människa kunnat gissa. Men det är dagens bittra sanning och någon ligatitel lär det inte bli den här säsongen utan vi får sikta in oss på att försöka knipa en Champions League-plats. 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-10-09 23:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool