Lagbanner
Veckans Liverpool: En tung vecka summeras

Veckans Liverpool: En tung vecka summeras

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

...veckans storstryk
Napoli körde över Liverpool i Champions League-premiären med hela 4-1 och stundtals såg det bedrövligt ut. En ostabil backlinje, individuella misstag och detaljer som gick åt fel håll resulterade i att siffrorna rann iväg. Dock hade Liverpool fler passningar, större bollinnehav och bara några chanser färre än Napoli. Salah missade exempelvis en mottagning i bra läge som han aldrig tidigare missat och vid några andra tillfällen var marginalerna också på fel sida, men detta spelar ju ingen roll i efterhand.
 
…veckans tredje gången gillt
I och med förlusten i Neapel har Liverpool förlorat borta mot syditalienarna tre gånger under de fem senaste Champions League-säsongerna. Napoli borta har alltså blivit en riktig spökmatch och ingen enstaka företeelse. Dock har det ju som bekant lyfts pokaler i slutet av säsongerna de tidigare gångerna detta har skett!
 
…veckans omtalade beslut
All engelsk fotboll ställdes in i helgen efter att drottningen avlidit. Hur Premier League som redan har ett fullspäckat spelschema ska lösa detta är oklart och då även nästa helgs omgång kan ställas in bli ju saken inte lättare. Beslutet har väckt stor debatt på öarna och många menar att fotbollen med sorgband och tysta minuter hade varit ett bättre sätt att hantera situationen på. Nu inväntar vi besked om fotbollen framöver och får verkligen hoppas att man tänker till uppe i högkvarteren.
 
…veckans jämna födelsedag
Vi gratulerar den tyske ytterbacken Markus Babbel som i torsdags fyllde 50 år. Babbel var en bidragande spelare under den framgångsrika säsongen 2000-01. I den klassiska UEFA-cupfinalen mot Alavés den våren blev han Liverpoos första målskytt.

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2022-09-11 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool