Lagbanner
Veckans Liverpool: Ersättare, sociala medier-blackouts och uppskjutna matcher

Veckans Liverpool: Ersättare, sociala medier-blackouts och uppskjutna matcher

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

...veckans potentiella ersättare

Att Gini Wijnaldum närmar sig sitt kontraktsslut är ingen ny information. Att holländaren ser ut att lämna Merseyside har känts som ganska klart ganska länge nu och nu ryktena om vem som ska ersätta honom har nu dragit igång på riktigt. Brightons Yves Bissouma är den senaste i raden centrala fältare att kopplas ihop med en flytt till Liverpool. Mittfältaren har dragit många blickar till sig med en fin säsong på sydkusten och verkar vara redo för nästa steg i karriären. Liverpool Echo, som rapporterade om storyn tidigare i veckan, lyfter dock ett problem med en värvning av maliern - han är just malier och således kommer han att vara otillgänglig när nästa Africa Cup of Nations drar igång i januari 2022. Reds är ett lag med många framstående afrikanska spelare och kommer redan behöva klara sig utan Mo Salah, Sadio Mané och Naby Keïta till förmån för turneringen. 

...veckans finaste sekunder

De flesta Liverpoolsupportrarna drog nog på läpparna och någon kanske till och med fällde en tår när Virgil van Dijk lade upp ett kort klipp på sina sociala medier där han visade hur stora framsteg han har gjort i sin rehabilitering sedan knäskadan förra hösten. Nu verkar han kunna springa obehindrat och det känns fantastiskt att veta att man har världens främste mittback på väg tillbaka till spel inför nästa säsong. 

...veckans bojkott

Liverpool och resten av Premier League-klubbarna har inte postat något på sociala medier den här helgen i en gemensam aktion för att motverka och belysa hat och rasism på sociala medier. 

— Premier League och klubbarna står samlade bakom den här bojkotten för att belysa att sociala medieföretag måste göra mer i kampen mot rasismen, sade ligachefen Richard Masters. 
 
...veckans välbehövliga demonstration

När jag planerade den här texten förväntade jag mig inte att jag skulle hylla Manchester Uniteds supportrar. För det första så skulle Liverpool möta United och för det andra är som bekant supportrar inte tillåtna på läktarna. Men de röda djävularnas supporterskara protesterade mot sina giriga ägare, tog demonstrationen till Old Trafford och lite till och lyckades rikta ett långfinger mot allt vad megalomaniska ägarfamiljer och den samtida fotbollen heter genom att få matchen uppskjuten. En välbehövlig protest som i och med den uppskjutna matchens dignitet fick maximal uppmärksamhet åt den eviga sanningen att det alltid är supportrarna som är klubbens hjärta - inte några pengakåta ägare.
 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-05-02 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool