Lagbanner
Veckans Liverpool: "Ett dundergenombrott waiting to happen"

Veckans Liverpool: "Ett dundergenombrott waiting to happen"

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

...veckans dementi
Liverpoolveckan inleddes med rapporter om att Crystal Palace budat £19+6 miljoner för Rhian Brewsters tjänster. Uppgifter som sedermera dementerades kraftigt av Londonklubbens ordförande Steve Parish. “Vi har bett Sky att ta ned detta då det är en fullkomlig fabricering från start till mål. Vi har inte kommit med ett bud, varken formellt eller informellt,” skrev han i en uppmärksammad tweet. 

...veckans topp 20-målskytt
Sadio Manés två fullträffar i förra helgens 2-0-viktoria på Stamford Bridge tog honom upp till en delad nittondeplats på listan över Liverpools främsta målskyttar genom tiderna. Hans 83 mål på 173 matcher imponerar och han är blott den andra aktiva LFC-spelaren som återfinns bland de tjugo främsta. Den andre? Mo Salah på sjuttondeplatsen med 97 kakor till sitt namn. 


Tog Shaqiri sig tillbaka i Klopps framtidsplaner med sin fina insats mot Lincoln? 

...veckans comeback
Xherdan Shaqiri var på synnerligen gott spelhumör när han äntrade gräset på Sincil Bank och bände in en frispark i Liverpools 7-2-seger mot Lincoln City i ligacupen. Schweizaren hade dessförinnan inte setts i aktion i säsongsupptakten och lite glömts bort som alternativ till fronttrion. Med en återhämtad hairline var alpernas Messi än av de bättre på planen och visade Klopp att han trots allt ändå kan vara att räkna med i framtiden. 

...veckans “okej, han är the real deal”
Om Shaq var en av de bättre mot Lincoln var Curtis Jones kanske allra bäst. Den unge scousern visade prov på en bländande teknik och mognad i sitt spel och gick från “mycket lovande” i mitt huvud, till “ett dundergenombrott waiting to happen” i detsamma. Hans två - snudd på identiska - fullträffar gick inte av för hackor heller. Liverpool sitter på guld!


Blades nästa?

...veckans transferhint
Vi har redan touchat vid Rhian Brewsters vara eller icke vara i Liverpool. Crystal Palace-ryktet var tydligen ett villospår men faktumet att han lämnades utanför truppen när hans jämnåriga gjorde slarvsylta av Lincoln bjuder in till vidare spekulationer. Enligt flera olika källor ska Sheffield United ligga i pole position i jakten på engelsmannens signatur. Lagets manager Chris Wilder ska vara en stor beundrare av Brewster och skulle sannerligen behöva en anfallsförstärkning.

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-09-27 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool