Lagbanner
Veckans Liverpool: Ett storslaget rekord, en värvning och ett glädjebesked

Veckans Liverpool: Ett storslaget rekord, en värvning och ett glädjebesked

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

…veckans rekord
När Andy Robertson assisterade Mohamed Salah till dennes 1-0-mål mot Aston Villa på Boxing Day var det skottens 54:e assist i ligan sedan han anslöt från Hull 2017. Med det är han den försvarare som sått för flest målgivande passningar i Premier Leagues historia. Helt fantastiskt för en ”lad” som för drygt tio år sedan spelade amatörfotboll i Skottland.   

…veckans milstolpe
Efter sitt mål mot Aston Villa är nu ”The Egyptian King” uppe som delad sjua över klubbens bästa målgörare i ligasammanhang. Och han delar platsen med ingen mindre än en viss Kenny Dalglish. Totalt har det blivit 172 mål på 278 matcher och med det är han faktiskt femma på listan över de som gjort flest mål totalt för klubben. Han har dock en bra bit kvar till Ian Rush som toppar listan på 336 mål.

…veckans värvning
Det handlar så klart om Cody Gakpo som lite från ingenstans hämtades in från PSV Eindhoven i början av veckan. Värvningen påminde lite om när det stod klart att Fabinho värvats in från Monaco. En värvning som verkligen blev klar i det tysta och där inga rykten hade florerat i media. Det känns hur som helst som det är en spännande spelare med rätt ålder och profil som klubben hämtat in. Och 23-åringen kommer från en riktigt fin höst med klubblaget och ett starkt VM med Nederländerna.

…veckans glädjebesked
Efter en till stor del tung höst var det riktigt glädjande att se insatsen som Fabinho stod för mot Aston Villa. Han såg ut som sitt gamla jag igen där han tacklade, vann bollar, sprang och var den där skölden framför backlinjen som han så föredömligt varit under nästan hela sin tid i Liverpooltröjan. Förhoppningsvis kan han fortsätta på samma inslagna linje säsongen ut, för det känns som det är en viktig pusselbit för att laget ska fungera optimalt.

…veckans ”shit happens”
Det hämtar vi från uppvärmningen inför matchen mot Leicester då Harvey Elliott ska ha råkat träffa Andy Robertson med ett knä över ena höften, vilken bidrog till att skotten tvingades kliva av efter en dryg timmas spel. Och som om inte det vore nog fick även Elliott en smäll i slutet av matchen, men det ska inte röra sig om några större bekymmer för engelsmannens del. Förhoppningsvis blir laget skonade från skador under 2023 – för det har varit allt för många under för lång tid nu.

Vi på redaktionen vill passa på att önska alla läsare ett Gott Nytt År och förhoppningsvis går vi mot lite ljusare tider 2023!



 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2023-01-01 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool