Lagbanner
Veckans Liverpool: FA-cupfokus, en historisk duo och ett transferrykte

Veckans Liverpool: FA-cupfokus, en historisk duo och ett transferrykte

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er veckans…

…scouser
”The Greek Scouser” som han brukar kallas – Kostas Tsimikas var den som klev fram och satte den avgörande straffen mot Chelsea, och som han förtjänat det. Efter att ha stått för flera fina prestationer som back-up till Robertson på vänsterbacksposition var det helt klart mycket kul att det var just greken som fick det sista ordet. Förutom att han är en riktigt bra fotbollsspelare som ser ut att älska klubben, verkar han vara en lika fin och härligt profil utanför planen.

…legend
Ja, nog går det att prata i de termerna om Jürgen Klopp efter att han nu vunnit alla stora titlar med Liverpool. Efter att ha vunnit allt från ligacupen till Champions League saknades bara en FA-cuptitel för att göra samlingen komplett. Bygg för tusan en staty av karln utanför Anfield inom en snar framtid, för han förtjänar att hyllas och nämnas i samma kategori som legendarerna Bill Shankly och Bob Paisley.



…glädjebesked  
Efter att både Mohamed Salah och Virgil van Dijk tvingades utgå under gårdagens final med skadekänningar, var det nog många som höll andan och undrade hur det var med de båda. Efter matchen gav båda positiva besked inför säsongens sista matcher och förhoppningsvis är duon helt fit for fight inför matchen med stort M som går av stapeln i Paris den 28:e maj. Förhoppningsvis kan även bläckfisken och ankaret Fabinho delta mot Real Madrid, för bästa möjliga lag behövs definitivt då.

…historiska duo
I och med gårdagens FA-cuptiteln är Jordan Henderson den första lagkaptenen i klubbens historia som fått lyfta sex olika titlar. Och som om inte det vore nog är 23-årige Trent Alexander-Arnold den yngste engelsmannen någonsin att vinna alla stora titlar på klubblagsnivå. Helt fantastiskt!

…transferrykte
Enligt den franske journalisten Julien Maynard ska Liverpool sitta i förarsätet när det kommer till att värva in Monacos 22-årige mittfältare Aurelien Tchouameni. Fransmannen har etablerat sig i Monaco och även stått för fina insatser i landslagströjan under den senaste säsongen, och ses som en av Europas mest lovande centrala mittfältare. Klubbar som Real Madrid och PSG ska också vara ute efter mittfältarens signatur. Den som lever får se vart 22-åringen hamnar i framtiden.

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-05-15 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool