Lagbanner
Veckans Liverpool: finalplats, blytungt poängtapp och tröjsläpp

Veckans Liverpool: finalplats, blytungt poängtapp och tröjsläpp

Återigen närmar sig en händelserik Liverpool-vecka sitt slut. LFC-redaktionen ger er härmed veckans...

...andra halvlek.
Liverpool hade i och med 2-0-vinsten på Anfield mot Viarreal gett sig själva bra förutsättningar inför returmötet i Spanien. Förmånen av en 2-0 ledning skulle däremot snabbt komma att suddas ut av ett intensivt, frenetiskt hemmalag. Under halvtidsvilan var tillställningen som återställd, 2-2 sammanlagt och en imponerande andra halvlek från gästerna skulle behövas om man ville boka sina biljetter till finalen i Paris. En imponerande andra halvlek krävdes och en imponerande andra halvlek levererades. Efter knappa halvtimmen hade Liverpool förvandlat en fiaskoartad insats till en beundransvärd sådan. 3 mål signerade av Fabinho, Luis Diaz och Sadio Mane ändrade måltavlan till 3-2 för kvällen och 5-2 sammanlagt, vilket kunde skicka "The reds" till sin tredje Champions League final under Jurgen Klopps ledning.

...blytunga poängtapp.
Efter att ha säkrat en finalplats i årets upplaga av Champions League bara några dagar innan, riktade sig fokuset tillbaka mot ligaspelet som gick av stapeln under lördagskvällen. Tottenham Hotspurs stod för motståndet och skulle dessvärre komma att ta poäng från det titeljagande hemmalaget. Precis som i mötet i huvudstaden i december skulle Jurgen Klopp och Antonio Contes respektive lag dela på poängen. Liverpool hamnande i underläge i den andra halvleken, när Heung-min Son höll sig framme och kunde peta in bollen i Allisons mål. Luis Diaz skulle visserligen bjuda på en kvittering och om den är av stor eller akademisk betydelse återstår att se när ligan summeras om några veckor. 

Innebörden av poängtappet blev ännu tyngre när Manchester City gjorde historien kort mot gästande Newcastle och kunde inkassera ytterligare tre poäng. I skrivande stund befinner sig Manchester-laget tre poäng före "The Reds" och sitter dessutom på en bättre målskillnad. Ligatiteln får absolut klassas som en utmaning i nuläget, men om det är något vi har lärt oss under Jurgen Klopps ledning är det att aldrig ge upp. 

...tröjsläpp.
Vid lunchtid på torsdagen presenterades Liverpools nya hemmatröja på lagets sociala medier. Som ofta när det kommer till hemmatröjorna så är det inga dramatiska förändringar från ett år till ett annat, men ändå kul att få se den officiella versionen som Nike tagit fram! Jag ger den sju tröjor av tio.

...promenader i minnenas allé.
Datumen under den här veckan är datum som tidigare skrivits in i Liverpools historiebok. För fyra år sedan i måndags, 2 maj, säkrade Liverpool en plats i Champions League finalen. Roma eliminerades i Rom, mycket tack vare en urladdning på Anfield veckan innan. För tre år sedan i fredags, 6 maj, firade Liverpool återigen stora triumfer i Champions League spelet. Barcelona gästade Anfield med en 3-0 ledning, men när domaren blåste av tillställningen på Mersyside hade Liverpool heroiskt nog lyckats vinna med 4-0 och kunde därmed säkra en plats i finalen. Vill man läsa mer om just denna vändning mot Barcelona har Rasmus Karlsson här skrivit en fin text om matchen tillsammans med många fler beundransvärda europeiska insatser på Anfield. 
 

Edvin Karlssonedvin.karlsson@liverpoolsweden.se2022-05-08 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool