Lagbanner
Veckans Liverpool: Fint, fult och franskrykte

Veckans Liverpool: Fint, fult och franskrykte

Det fortsätter att vara intensiva veckor i Liverpool-kretsarna. I veckan har vi kontrakterat ett spännande namn, vunnit och förlorat och återigen ryktats ihop med en världsstjärna. Liverpoolredaktionen ger er veckans…

… Trent 2.0
Förnamn: Trent. Efternamn: två. Det klingar bra i Liverpoolöron. Denna gång rör det sig om den 17-åriga talangen Trent Kone-Doherty som i början av veckan skrev på sitt första A-lagskontrakt med klubben. En yttermittfältare som gjort 5+2 i U18 och ett mål i Premier League 2. Det blir spännande och se om vi får ta del av Trent 2.0 i något cupspel med A-laget denna säsong och om utvecklingen kan gå åt samma håll som hans namne.

… cupspel
I England spelar man nästan lika många cupmatcher som ligamatcher. Det är i alla fall känslan när man är med i Europatävlingarna. Denna vecka var det dock den inhemska cupen och match mot Bournemouth. Trots att det inte var den vackraste segern så var det likväl en seger. I kvartsfinalen ställs vi mot West Ham men nog ska den prioriteras för när Newcastle lottades mot Chelsea är vägen krattad för en bra möjlighet till att vinna hela cupen om korten spelas rätt.

… bottennapp
Det som skulle vara en hyfsat enkel vecka avslutades tyvärr inte som hoppats. Trots stor dominans mot Luton var det ineffektivitet som drog det längsta strået. 1–1 är visserligen bättre än en 1–0-förlust men i ärlighetens namn är det alldeles för dåligt. Kenilworth Road kommer säkerligen störa en hel del andra lag under säsongen men om man ska konkurrera i den absoluta toppen får man inte tappa poäng mot Luton, Sheffield United eller Burnley. Veckan avlutas med bitter eftersmak men det är bara att bryta ihop och komma igen, toppen är jämn och det finns chans till revansch när storlagen ska avverkas.

… två fina
Först och främst var det väldigt roligt att se Luis Díaz tillbaka i matchspel efter den senaste tidens oroligheter där både mamma och pappa Díaz blivit kidnappade hemma i Colombia. Mamman har därefter släppts fri, men ännu är inte pappa frisläppt. Organisation som tros ligga bakom kidnappningarna har dock, enligt uppgifter till media, meddelat att de ska ta reda på exakt vem som har pappan och se till att han blir frisläppt. Men ännu är han borta, just därför var det extra fint att det var Díaz som fick rädda en poäng åt Liverpool mot Luton. I samband med målet lyfte colombianen på tröjan och visade ett meddelande där det stod ”frihet för pappa” på spanska. Fint.

En finbonus får även gå till damlaget som efter ett par tuffa matcher med poängtapp, och landslagsuppehåll på det, återigen är på vinnarspår. Mia Höbingers sena mål räckte för tre poäng när damerna besegrade Leicester med 2–1 och hänger på i toppen av WSL.

… rykte
Jag gillar att gå i fällan och kommer att göra det till den dag jag ligger under jord, men visst kittlade till lite extra när jag fick se att L’Equipe menar att Liverpool fortfarande inte är helt ute i racet för Kylian Mbappe. Fransmannen sitter på utgående kontrakt med PSG, och trots att han ändå kommer vara dyr i drift hade det varit ett statement om Liverpool värvar han OM Mohamed Salah lämnar. Tror ni Liverpool har en chans i frågan, och om Salah lämnar vad finns det för kandidater till att ersätta? Kommentera gärna men tänk på att hålla god ton i kommentarsfältet.

Poängräddare Diaz
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2023-11-05 21:41:00
Author

Fler artiklar om Liverpool