Lagbanner
Veckans Liverpool: Gamla gubbar, smällar och transferrykten

Veckans Liverpool: Gamla gubbar, smällar och transferrykten

Årets sista och första dagar är till ända. Liverpool inledde 2022 med sjukdomsfall, en oavgjord match och några lösa rykten. LFC-redaktioner ger er …

… veckans corona
Tyvärr en punkt som återupprepar sig. Till matchen mot Chelsea kom rykten om covidfall i truppen, vilket bekräftades. Först bekräftades det att Jürgen Klopp befarades smittad och således fick lämna ansvaret över matchen till ligans bästa Pep, Lijnders. När det sedan närmade sig match gick Liverpool ut med att även Alisson, Firmino och Matip befaras smittade och därmed fick stå över matchen.

… veckans nyårssmäll
Delades ut av Sadio Mané, det tog senegalesen cirka åtta sekunder att armbåga Azpilicueta och riskera sitt deltagande i dagens match. Men han fick stanna kvar och gjorde sedan 0-1 mot Chelsea i ett avsked innan han, Salah och Keita far i väg till Afrikanska mästerskapen.

… veckans pensionär
James Milner. Den blivande 36-åringen går in och startar en titelkamp i Premier League 2022, visserligen ska det inte behöva se ut så i ett av världens bästa lag men vi ska inte prata ner om Milner. Hans fantastiska fysik och moral är helt underbar att ha i truppen och oavsett vad som händer framöver kommer Milners namn förevigat finnas i Liverpools historieböcker. (Senare under säsongen kommer Milner fira 20 år som Premier League spelare).

… veckans skadehelvete
Förutom de tre herrar som saknats på grund av covid så saknas/saknades även Thiago, Minamino, Origi, Phillips och Elliott. Där de tre förstnämnda, förhoppningsvis, kommer spela en viktig del under januari. Det återstår att se om vi får tillbaka några under kommande dagar/veckor eller om januari blir en ytterst skral månad.

… veckans transferrykten
Nytt år innebär inte bara massa falska löften om att gå till gymmet eller äta bättre, det är även starten för ett av två transferfönster. Även fast jag nästan kan lova att det blir ett lugnt och stilla januarifönster för Liverpool så ska vi självklart sprida hopp i form av rykten. Under de inledande två dagarna har jag uppmärksammats på fyra namn: Rayan Ait-Nouri, Phillipe Coutinho, Piotr Zielinski och Erling Haaland. Fyra namn av olika kvalité och på olika platser på planen, åtminstone ett lockar lite mer än de andra. Vilken/vilka spelare vill ni se gå till Liverpool i januari?
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2022-01-02 21:59:00
Author

Fler artiklar om Liverpool