Lagbanner
Veckans Liverpool: Gini Wijnaldum - en flyende holländare?

Veckans Liverpool: Gini Wijnaldum - en flyende holländare?

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

…veckans hämndaktion
Eller ja, visst, i och för sig. Dejan Lovrens armbågssnyting på Sergio Ramos när Kroatien tog emot Spanien i Nations League är visserligen över ett år gammal men det var först den här veckan som den forne Reds-mittbacken erkände att tacklingen var just en hämndaktion å hans gode väns Mohamed Salahs vägnar (vars öde i CL-finalen 2018 jag gissar att vi alla är varse om). 

“Slog jag Ramos med flit? Ja, det är möjligt,” sade han till den egyptiska TV-kanalen Sada El Balad.

“Luka Modric försökte skipa någons slags fred mellan mig och Ramos, vi mötte Spanien med det kroatiska landslaget, och jag armbågade honom med flit och sade att vi var kvitt nu.”

“Jag respekterar Ramos som spelare och för det han gör för sitt lag. Han har vunnit många titlar, men å andra sidan gör han saker som jag inte gillar och som skadar andra spelare.”


…veckans smil

Klippet på Roberto Firmino när han ställs inför en rutinmässig feberkontroll och inte bättre anande drar rejält på smilbanden och blottar sitt karaktäristiska kritvita leende i tron om att det är en kamera det rör sig om spred sig som en löpeld på sociala medier tidigare i veckan. Ett komiskt missförstånd som spädde på bilden av den brasilianske anfallaren som en tämligen sorglös figur. 

…veckans flyende holländare?
Att huvuden skulle rulla efter Barcelonas minst sagt förnedrande 8-2-förlust mot Bayern München stod klart och mycket riktigt fick såväl tränare Quique Setien som sportchef Eric Abidal lämna sina poster på studs. Supportrarna krävde förändring och blev väl måttligt tillfredsställda när det blev klart att den gamle storspelaren (inte stortränaren, märk väl) Ronald Koeman skulle ta över spakarna bakom den underpresterande katalanska jätten. Koeman kommer direkt från sitt uppdrag som förbundskapten för det holländska landslaget och det tog inte lång tid innan flera Oranje-spelare började kopplas ihop med en flytt till nordöstra Spanien. En av dem är Liverpools Gini Wijnaldum som sitter på ett kontrakt som går ut nästa sommar och med Thiago Alcantara påväg till Merseyside vore det kanske inte en dum idé för Gini att testa vingarna i La Liga. 

…veckans debutant
Kostas Tsimikas gjorde ingen besviken när han i den andra halvleken av lördagens vänskapsmatch mot Stuttgart fick göra debut i den Liverpoolröda tröjan. Greken stod för en orädd insats ute till vänster och mottog idel höga betyg från de nyfikna supportrarna.

Redaktionen2020-08-23 22:00:00

Fler artiklar om Liverpool