Lagbanner
Veckans Liverpool: Heavy metal-fotboll, säsongens första toppmöte och ett sista farväl

Veckans Liverpool: Heavy metal-fotboll, säsongens första toppmöte och ett sista farväl

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

…veckans hattrick

Diego Jota fick chansen att spela från start i veckans Champions League-match borta mot Atalanta. Och som han tog tillvara på möjligheten. En ettrig Jota sprang hål i Atalanta-försvaret och lyckades överlista hemmalagets målvakt hela tre gånger. Tremålsskytten visade vilken kvalité han besitter och vad han kan bidra med när han får spela i den centrala rollen, mellan Salah och Mané. Liverpools djupledshot kunde tydligen bli ännu farligare.

…veckans islossning

Det var dags för Champions League och en tuff bortamatch mot Atalanta. Trodde de flesta i alla fall. Liverpool bjöds på ytor och det får oftast konsekvenser. Atalanta pulvriserades och Liverpool stormar mot gruppsegern. Heavy metal football!

…veckans toppmöte

Första mötet för säsongen mellan de senaste årens giganter Liverpool och Manchester City är avklarat. Första halvlek kunde slutat 3-3 om siktet varit rätt inställt hos vardera lags spelare. I andra halvlek var City det bättre laget. Matchen slutade till slut oavgjort. En poäng på Ethiad är inte fy skam. Vi tar således med oss en pinne och en spännande startelva som inkluderade både Diego Jota och Roberto Firmino.

…veckans efterlängtade landslagsuppehåll

Trent Alexander-Arnold är den senaste i en rad av Liverpoolspelare som skrivs upp på skadelistan. Ett tungt avbräck och en försvarslinje utan honom och Virgil van Dijk känns sådär. Så kanske, för en gångs skull, ligger det där förbannade landslagsuppehållet rätt i tiden. En möjlighet för de skadade spelarna att köra extra rehab och återhämta sig till nästa ligamatch mot Leicester. Dock ber vi till högre makter att inga nya skador inträffar under uppehållet.


Trent Alexander-Arnold fick lämna planen i matchen mot Manchester City - skadelistan blir längre och längre.

…veckans farväl

Liverpools sista träningspass på Melwood är genomfört. Nu går flytten till Kirkby och nya anläggningen AXA Training Centre. Nostalgiskt och lite deppigt, men livet går vidare. Bill Shankly och hans tränarstab hjälptes åt att renovera ett slitet Melwood, när han anlände till klubben, år 1959. Nu lämnar Liverpool en träningsanläggning av yttersta världsklass för en förhoppningsvis ännu bättre.

 

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2020-11-08 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool