Lagbanner
Veckans Liverpool: “Hope is killing me”

Veckans Liverpool: “Hope is killing me”

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er veckans…

...vågade startelva

Veckomatch där tre poäng är ett måste mot Southampton på St Mary’s och Jürgen Klopp formerar en elva där han byter ut nio spelare från FA-cupfinalen. Ingen Salah, ingen Mané, ingen Diaz. Ingen Jordan Henderson och ingen Virgil van Dijk. Men det gick vägen till slut - vilket säger en hel del om Liverpools truppbredd. 

…Taki 

Det roterades som redan nämnt ordentligt i tisdags och när det roteras ordentligt i Liverpool så spelar Takumi Minamino. Och när Takumi Minamino spelar så gör han ofta mål. Japanens kvittering till 1-1 var hans tionde mål för säsongen - ett bra facit med tanke på hur lite han har spelat och hur långt det stundtals gått mellan matcherna för honom. En riktig drömspelare att ha till hands i truppen. 


Still going strong. 

…åldersspann

Sjutton år och tre månader. Så gammal var James Milner när Harvey Elliott föddes i april 2003. Milner hade redan hunnit med att PL-debutera med Leeds vid det laget. I tisdags kamperade de ihop tillsammans på mittfältet mot Saints. 

…“Hope? I don’t want hope. Hope is killing me” 

Aston Villa tog en sensationell 2-0-ledning på Eastlands och när Liverpool satt med 1-1 mot Wolves på Anfield började man drömma lite försiktigt om en tjugonde ligatitel. Sedan vände City. Mo Salahs 2-1 och Andy Robertsons 3-1 på Anfield hjälpte föga. Titeln till City och det enda jag kan tänka på är den här klassiska Seinfeld-scenen där George Costanza drömmer om en tillvaro där hoppet är icke-existerande. 

Klippet i fråga

…suraste 

Kollar man tillbaka på PL-tabellerna på 2000-talet är 92 poäng en totalsiffra som nästan alla år resulterar i en ligatitel. Det är bara att konstatera att den här eran av Liverpool är ett av de bästa lagen i ligans historia, synd att Manchester City är minst lika bra eller, som fallet varit ett antal gånger de senaste säsongerna, till och med någon poäng bättre. 


De stora matchernas man. Våren 2019 gjorde Divock Origi många viktiga mål - det mot Spurs i Champions League-finalen är kanske det mest minnesvärda. 

…avsked 

Divock Origi lämnar Liverpool efter säsongen och fick en sista chans att säga adjö till Anfield-publiken innan Champions League-finalen efter matchen mot Wolves. En Liverpoollegendar ut i fingerspetsarna som det kommer berättas sagor om på Merseyside en lång tid framöver. 

…dubbel

Mo Salahs tjugotre mål och tretton assist var flest i bägge kategorierna. Det är tredje gången egyptiern plockar hem guldskon (där här gången tillsammans med Tottenham Hotspurs Son Heung-min) och första gången som han vinner priset för årets playmaker.

 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2022-05-23 00:09:04
Author

Fler artiklar om Liverpool