Lagbanner
Veckans Liverpool: "Jag kan inte fatta att vi kom trea"

Veckans Liverpool: "Jag kan inte fatta att vi kom trea"

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

...veckans oväntade matchhjälte 

Okej, inte lika oväntat som Alisson Beckers avgörande i slutskedet av bortamötet med West Brom för en vecka sedan, men att det var Nathaniel Phillips som klev fram och skallade in 2-0-målet i onsdagens match mot Burnley förtjänar ändå att nämnas. Engelsmannen svarade för en av sina bättre (om inte sin bästa) insats i rött där han utöver det egna målet även räddade ett motståndarmål på mållinjen. En utmärkt insats som startat en diskussion huruvida han skulle kunna vara ett fullgott alternativ som tredje- eller fjärdemittback när de ordinarie spelarna är tillbaka från sina skador. Inte mig emot om han fortsätter sådär. 

...veckans inhopp

Alex Oxlade-Chamberlains spel har inte gjort många glada sedan han råkade ut för den där knäskadan hemma mot Roma våren 2018. Men för några minuter borta mot Burnley gick det plötsligt att känna igen honom igen. Oxen kom in med tio minuter kvar och satte avtryck direkt med ett riktigt Oxlade-Chamberlain-mål där han lurade bort sin bevakning och krutade in spiken i kistan bakom Will Norris

...veckans “jag kan inte fatta att vi kom trea”

Ja, hur fan gick det till egentligen? Den här säsongen har varit en enda lång berg-och-dalbana där man kastats mellan hopp och förtvivlan. Skadorna har fått mig att räkna bort Liverpool från topp fyra-racet flera gånger men lik förbannat står vi ändå här i slutet av säsongen med en biljett till Europas finrum efter 26 poäng av 30 möjliga på de sista tio matcherna. Helt otroligt. 

....veckans infriade löfte 

Det var efter 1-3 borta mot Leicester i februari som Mohamed Salah lovade supportrarna att man inte skulle låta säsongen definieras av den senaste tidens undermåliga insatser och resultat. Ett löfte han tillsammans med resten av truppen infriade i eftermiddags. 

...veckans äntligen 

Inför den avslutande matchen hemma mot Crystal Palace hade det gått nästan ett halvår sedan Liverpool senast spelade inför sina supportrar på Anfield. Men i eftermiddags slapp man äntligen allt vad fejkat supporterljud heter och fick uppleva the real deal när 10 000 röda återvände till läktarna. 

...veckans avsked

Matchen mot Crystal Palace blev Gini Wijnalums sista som Liverpoolspelare. Efter fem säsonger, 237 matcher, 22 mål och 16 assist är han redo för ett nytt äventyr när hans kontrakt går ut den sista juni. Nästa klubbadress är ännu inte klar men det är mindre intressant en dag som denna när vi bara ska fokusera på att minnas hur mycket vi uppskattat Gini under hans framgångsrika år i klubben. Minnas tillbaka till viktiga bortamål, dominanta insatser och - framför allt - hans två mål hemma mot Barcelona i DEN matchen i Champions League-kampanjen 2019. En Liverpoolllegendar som alltid kommer att välkomnas tillbaka på Merseyside med stor, stor värme och hög sång.

Du dudududu du Gini Wijnaldum!


Georginio Wijnaldum - en Liverpoollegendar. 
 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-05-23 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool