Lagbanner
Veckans Liverpool: Jotas Arsenal-facit, CL-lottningen och TAA:s skada

Veckans Liverpool: Jotas Arsenal-facit, CL-lottningen och TAA:s skada

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

…veckans “Arsenalmördare”

Luis Suarez gjorde tolv mål på fem matcher mot Norwich City. Ett helt galet facit för uruguayanen som alltid lyckades toppa formen mot de stackars kanariefåglarna. Diogo Jotas sju baljor på fem möten med Arsenal är inte riktigt på samma nivå men jag tycker ändå att han förtjänar titeln “Arsenalmördaren” som min kollega Emrik Johansson myntade tidigare i veckan. 

…veckans drömlott

Med Real Madrid, Manchester City, Chelsea, Bayern München och Atlético de Madrid alla som potentiella motståndare i CL-kvartsfinalen var det få Liverpoolsupportrar som var missnöjda med att lotten till slut föll på Benfica. Med all respekt för Lissabon-laget var de tillsammans med Villarreal lagen alla ville ställas emot. 

Läs LFC-redaktionens spontana tankar efter lottningen här. 

…veckans skada 

Tungt besked i fredags när vi fick höra att Trent Alexander-Arnold ådragit sig en hamstringsskada. En skada som innebär att han missar det kommande landslagsuppehållet och lite till. Jobbigt för Liverpool som har sin bredaste trupp på länge - förutom på just högerbacksplasten. Återstår att se hur Klopp väljer att lösa den luckan. 

…veckans fina gest

Det var Nottingham Forest Liverpool mötte i cupsemifinalen den där hemska aprildagen 1989 då 97 Liverpoolsupportrar omkom på Hillsbouroghs överfulla läktare. 

Tidigare idag möttes Liverpool och Forest igen men på City Ground den här gången där 97 platser lämnades tomma i en fin gest till de som inte längre finns kvar. 

…veckans drömmen om fyra lever vidare 

Ja den gör ju det. Drömmen om att erövra alla fyra stora titlar. Ligacupen är redan vunnen och efter 1-0 borta mot Forest i Nottingham är Liverpool i semifinal i FA-cupen. Lägg till en hyperspännande toppstrid i ligan och kvartsfinalspel i Champions League och vi står inför en fin vår.

 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2022-03-20 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool