Lagbanner
Veckans Liverpool: Kuppande, spurtande och äntligen dags för lite återhämtning

Veckans Liverpool: Kuppande, spurtande och äntligen dags för lite återhämtning

Jürgen Klopps grabbar spelade sin 31:a tävlingsmatch sedan Premier League-premiären mot Chelsea den 13 augusti när vi röda slog Fulham i ligacupen i veckan. Även Matt Beards tjejer visade sig på styva linan och slog ut Bristol City i FA-cupen. Vi summerar med veckans …

… spurtande
I matchen mot Fulham kom vi i underläge med 0-1. Det var fjortonde gången på dom 31 tävlingsmatcherna denna säsong som vi släppt in första målet. Vi vände underläget till seger som så många gånger förr. Av dom fjorton underlägena har vi vänt till seger sju gånger, fyra gånger har vi hämtat tillbaka till oavgjort och bara tre gånger har vi förlorat. Jürgen har utvecklat sin matchcoaching och våra andrahalvlekar har varit grymma.

Dom tre förlustmatcherna är den mycket retliga förlusten mot Tottenham borta samt dom två betydelselösa förlusterna mot Toulouse borta och LASK hemma. I dom två senare matcherna mönstrade vi andravals- och ungdomsspelare. 

Det är en imponerande statistik, men nervpåfrestande för oss supporters. Kan vi hoppas på färre underlägen i framtiden?

… akademispelare
I Fulhamsmatchen ställde vi upp med nio akademispelare. Caoimhim Kelleher, Conor Bradley och Curtis Jones startade och Jarrel Quansah, Owen Beck, Bobby Clark, James McConnell, Trey Nyoni och Kaide Gordon satt på bänken. Caoimhin skötte sig bra och Conor och Curt var dominerande spelare. Caoimhim skötte sig bra och Conor och Curt var dominerande spelare.

Det är både ett styrkebesked för akademin och en återspegling av att vi många spelare som inte är tillgängliga nu. Att laget presterar trots denna situation är styvt.

… truppläge
Inför matchen mot Fulham hade vi tio spelare borta. Mohamed Salah och Wataru Endo spelar mästerskap för sina nationer. Trent Alexander-Arnold, Joel Matip, Andy Robertson, Kostas Tsimikas, Thiago, Stefan Bajcetic, Dominik Szoboszlai och Ben Doak är skadade. Vi håller våra tummar att så många som möjligt av dessa gossar snart är tillbaka i leken. Nu har grabbarna tio lediga dagar till nästa match som är borta mot Bournemouth den 21 januari.

Många vill att vi ska värva nya spelare i detta läge. Det skulle nog stärka oss kortsiktigt men skulle kunna innebära problem med överkonkurrens och stoppande av utvecklingen hos akademispelare. 

… quadrupelmöjlighet
Vi är fortfarande med i alla turneringar. Liverpool levererar. Jürgen har matchat spelarna på ett mycket framgångsrikt sätt. Allt avgörande återstår, men så länge det finns liv finns det hopp.

Manchester City börjar varva upp i ligan och kommer att bli enormt svåra att betvinga. Europa League har kommit till åttondelsfinal och det återstår att se vilka vi kommer att få möta. FA-cupen har just börjat för PL-lagen, men redan är Arsenal borta och fler toppkonkurrenter kommer att försvinna då Chelsea möter Aston Villa och Tottenham möter Manchester City i nästa omgång. Vi kommer att möta Norwich eller Bristol Rovers den 28 januari.

Ligacupen är pokalnärmast. Vi vann första semifinalen mot Fulham och är nära Wembley där Middlesbrough eller Chelsea i så fall väntar.

… damkoll
Våra tjejer börjar spotta upp sig allt mer. Nu har våra röda systrar tre raka segrar och fem matcher utan förlust. I dag på söndagen slog tjejerna ut Bristol City borta i fjärde omgången av FA-cupen.

Detta trots att vi drabbades av ett rött kort i 60:e minuten då Ceri Holland ådrog sig sitt andra gula kort. Ställningen var då 0-0. Vi hade varit det dominerande laget och hängde inte läpp. Och i den 85:e minuten krutade klippan Gemma Bonner in 1-0 till oss och alla helröda jublade.

Frisse Frisonfrisse.frison@liverpoolsweden.se2024-01-14 18:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool