Lagbanner
Veckans Liverpool: Landslagsuppehåll, virusspridning och ”Project Big Picture”

Veckans Liverpool: Landslagsuppehåll, virusspridning och ”Project Big Picture”

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

…veckans förbannade virus

Ja, denna eländiga följetång. Antalet smittade för Covid19 verkar återigen öka och för Liverpool är det inget undantag. Förra veckan testades Thiago Alcantara och Sadio Mané positivt för Covid19. Den här veckan rapporterades det först om att Xherdan Shaqiri testats positivt och nu verkar även Naby Keita bära på viruset. Shaqiris andra test var negativt och schweizaren fick speltid i gårdagens landskamp mot Spanien. Hur tillståndet är med Naby Keita återstår att se. Oavsett, förbannade virus..

…veckans onödiga resor

Hösten är här. Mörker, regn och kyliga dagar. Men värst av allt, landslagsuppehåll. Det är aldrig roligt när säsongen avbryts för landslagsspel, men den här gången känns det värre än någonsin. Mitt i rådande pandemi ska spelare flyga världen runt för att spela landskamper. Nja, det känns inte optimalt.

…veckans stora projekt

”Project Big Picture”, det är namnet på det projekt som innehåller stora förändringar för engelsk fotboll. The Telegraph rapporterar att Liverpool tillsammans med Manchester United har tagit fram en lista, innehållandes förslag som ska hjälpa ligan och lagen att hantera de ekonomiska svårigheter - som uppstått till följd av pandemin. Klubbarna föreslår bland annat att topplagen får ett ökat inflytande, ligan reduceras till 18 lag, Carabao Cup skrotas och Premier Leagues intäkter omfördelas, så att mindre klubbar får en större del av kakan. Även klubbar från de lägre divisionerna kommer få ta del av intäkterna från huvudligan om förslaget går igenom. 
Läs mer här

…veckans tvåmålsskytt

Brasilien pulveriserade Bolivia med hela 5-0 i lördagens match i VM-kvalet. Glädjande för Liverpool var att Roberto Firmino noterades för två mål. Kanske får vi se en formtoppad Firmino mot Everton på lördag? Vi flaggar redan nu för att Bobby blir derbykung i helgen.


Firmino blev tvåmålskytt för Brasilien

…veckans femårsjubileum

År 2015 anlände han, Jürgen Klopp.  Han kom, han såg, han segrade. Räcker så.


Fem år vid rodret - en leende Jürgen Klopp har revolutionerat Liverpool 


 

CARL ANDREASSONcarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2020-10-11 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool