Lagbanner
Veckans Liverpool: Ligatitlar, underbarn och förlängningar

Veckans Liverpool: Ligatitlar, underbarn och förlängningar

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

...veckans oväntade ligatitel

Liverpool FC har de senaste säsongerna hunnit koras till (i kronologisk ordning) europamästare, världsmästare och engelska mästare. I måndags kunde klubben (kind of) även titulera sig uruguayanska dito. Detta efter att Liverpool Fútbol Club från Montevideo avslutade en 106 år lång ökenvandring och äntligen kammade hem Primera División för första gången i sin historia. Klubben, som tog namnet som en hyllning till de röda, har länge setts på som det största laget i Uruguay som aldrig vunnit ligan men har nu alltså skakat av sig det epitetet på samma sätt som Reds gjorde det med Premier League-titeln i somras. 


Harvey Elliott rankas högt när Goal utser världens mest lovande talanger. 

...veckans underbarn

Eller ja, ett av femtio i alla fall. Men det är inte fy skam det heller. Harvey Elliott avslutade förra veckan med att bli yngste spelare att nå tio assist i Championship och började den här med att listas som världens tjugosjätte mest lovande spelare födda 2002 och senare av Goal. Den unge engelsmannen, som fortfarande innehar rekordet som yngste spelare att göra ett framträdande i Premier League, har gjort succé ute på lån i Blackburn Rovers och är ett namn alla röda borde hålla ett extra öga på. 

...veckans förlängning

Det var under måndagen som flera trovärdiga källor basunerade ut att Xabi Alonso minsann hade fått jobbet som huvudtränare för tyska Borussia Mönchengladbach inför nästa säsong. Uppgifter som skulle visa sig vara felaktiga för bara ett par dagar senare så annonserade baskens moderklubb Real Sociedad att han förlängt sitt kontrakt. Alonso har sedan två år tillbaka tränat La Reals B-lag och kommer alltså att fortsätta med det i i alla fall en säsong till. 


Diogo Jotas fulträffar mot Serbien var nummer fyra och fem i ordningen i den röda landslagströjan. Här firar han ett mål mot Sverige från i höstas. 

...veckans formstarka

Diogo Jota nätade dubbelt när hans Portugal kryssade borta mot Serbien igår kväll. Jota, nyss tillbaka från en längre skadefrånvaro, har hittat tillbaka till formen snabbt och kommer vara en vital spelare när Liverpool går mot en utmanande vår med både Champions League-kvartsfinaler mot Real Madrid och ett gäng poäng upp till en europaplats i ligan.

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-03-28 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool