Lagbanner
Veckans Liverpool: Målfester, mittfältare och oro

Veckans Liverpool: Målfester, mittfältare och oro

Två matcher, två segrar och åtta mål. Det är facit efter ännu en fotbollsvecka för Liverpool. Mer om det, mittfältet och Luis Díaz när redaktionen ger er veckans…

...målfester.
Det var en målglad vecka för Liverpool. Mittfältarna Endo och Gravenberch gjorde mål i 5–1-krossen mot Toulouse, det gjorde även trion Jota, Núñez, Salah som även stod för målen i 3–0-segern mot Nottingham Forest. Det går sannerligen inte att klaga på offensiven som finns i laget och nu när defensiven börjar ta sig allt mer och mer är den stora frågan hur bra säsongen kan bli? Fortsätt att göra fler mål än motståndarna så kan det bli en minnesvärd säsong när vi summerar nästa sommar.

...debutmål.
Av de åtta mål som gjordes under veckan var det framför allt ett som stack ut för mig. Wataru Endo har inte haft den lättaste eller bästa starten i Liverpool, men visst börjar det gå åt rätt håll? När han mot Toulouse även fick göra sitt första mål i den röda tröjan kunde man inte undgå att bli glad och man får hoppas att det tar bort lite av den stress och press som japanen känt under sina första månader.

...nya mittfält.
Dominik Szoboszlai har fått många lovord efter sin fullständigt briljanta inledning på Liverpoolkarriären, i ligamatchen mot Forest fick han även göra sina två första assist i ligaspelet och ska fortsättas att hyllas. Däremot vill jag även passa på att hylla de övriga mittfältarna som kommit in. Alexis Mac Allister har fått anpassa sig till en ny roll i ett nytt lag och har mer eller mindre gjort det med bravur, så pass att han även fått spela mer som en ”sexa” i landslaget. Utöver honom ska vi även hylla Ryan Gravenberch, och passa på att tacka Bayern München. Vad de tänkte när de reade ut Gravenberch är svårt att förstå efter den fullständigt lysande matchen i Europa League. En mittfältare som erbjuder ett annat vapen än de två tidigare nämnda och jag är mycket tillfreds med den utvecklingen som det nya mittfältet fått.

... oro.
Inför matchen mot Forest nåddes jag av nyheterna att Luis Díaz mamma och pappa blivit utsatta för en kidnappning hemma i Colombia. En hemsk upplevelse för Díaz och när detta skrivs vet man bara att mamman återfunnits och kommit hem medan pappa Díaz fortfarande är kidnappad. Vi får hålla tummarna att även han får komma hem till familjen och att Díaz kan få ett avslut på denna mardröm och sakteligen återgå till att göra det han älskar – spela fotboll.

... hyllning.
När Diogo Jota smällde dit 1–0-målet mot Forest sprang han raka vägen till bänken för att lyfta och hylla Luis Díaz-tröja efter det han går igenom. En fantastiskt fin gest som sammanfattar innebörden av ”YNWA”. ”Jag fick spela i stället för honom och jag höll upp hans tröja för att visa att vi är med honom”, sa Jota till BBC efter matchen.

TV: Målfest på Anfield trots Nunez miss
 

 

Emrik Johansson@emrik_johansson2023-10-29 21:06:00
Author

Fler artiklar om Liverpool