Lagbanner
Veckans Liverpool: ”My god we were lucky”

Veckans Liverpool: ”My god we were lucky”

En resultatmässigt svag vecka räddades upp av damerna. Utöver det även ett skönt citat och en liten skadeuppdatering. Liverpoolredaktionen ger er veckans…


Klopps uttalande.
Veckan började med ett saftigt uttalande från Jürgen Klopp. I samband med genomgången av den nya läktarsektionen på Anfield fick huvudtränaren prata lite om säsongen och laget, och medan han gjorde det smög det in sig en liten slev mot framför allt Moisés Caicedo och Romeo Lavia (är min inte allt för rimliga gissning).

Citatet:
“We had few strange things happen... my god were we lucky! Obviously we realised other central defensive midfielders didn’t want to join, then you see what happens!"

En ganska härlig start på veckan ändå?

Skadeläget.
Under veckan fick vi både positiva och negativa uppdateringar på skadeläget i truppen. Positivt var att Thiago synts till med fotbollsskor kring träningsanläggningen och förhoppningsvis är det inte allt för långt kvar tills vi äntligen får se spanjoren på banan igen. Förhoppningsvis får han med sig landsmannen Stefan Bajcetic också när schemat har varit, är och förblir intensivt.

Negativt var dock att Matips korsband kommer hålla honom borta resten av säsongen. Något som kan bli ett väldigt dystert slut på kameruanens Liverpoolkarriär. I och med skadan känns det återigen som att Liverpool behöver förstärka i den defensiva centrallinjen inför andra halvan av säsongen.

Även Mac Allister var ett dystert besked. Det som först skulle vara ett sår verkar mer allvarligt än så och argentinaren missade matchen mot United. Troligtvis missar han även matchen mot West Ham i ligacupen men det finns lite förhoppningar om att han ska kunna vara involverad i seriefinalen mot Arsenal kvällen innan julafton. Det hade varit en okej julklapp!

Damernas derbyvecka.
För damerna blev det en mycket lyckad vecka. De inledde med att besegra Everton med 2–1 i cupen efter mål av norskan Sophie Román Haug och belgiska ytterbacken Yana Daniëls.

De lyckades även följa upp derbyveckan med att göra något herrarna misslyckades med, att besegra Manchester United. Ella Toone gav United ledningen men efter ett självmål av Millie Turner och ett mål av mittfältaren Taylor Hinds tog tjejerna med sig tre poäng hem till Liverpool. Bra gjort!

Tangerat rekord.
För herrarna var det en svag vecka, mer om det senare, men de lyckades med att tangera ett rekord. I och med Jarell Quansahs mål mot Union så tangerade Liverpool klubbrekordet av 34 raka matcher med mål. Dessutom kan nu Liverpool stoltsera med målskyttar från alla alfabetets bokstäver (A-Z). Nu får vi invänta några skandinaviska spelare för att även klara å, ä och ö.

Svag vecka…
Rekordet skulle dock inte slås och denna vecka får ses som en spelmässig besvikelse. Förlusten mot Union rör visserligen inte mig ryggen då gruppsegern var hemma, men 0–0 hemma mot United känns som en förlust. Ett monumentalt övertag borde resulterat i tre poäng men det ville sig inte efter en del ganska svaga insatser. Det innebär även att tidigare nämnt rekord enbart blev tangerat och nu började den nya resan för att nå 35, först ut West Ham innan den numer ännu viktiga seriefinalen mot Arsenal väntar på Anfield på lördag. YNWA!
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2023-12-17 22:16:00
Author

Fler artiklar om Liverpool