Lagbanner
Veckans Liverpool: Överkörning, Salah och en flygande front trio

Veckans Liverpool: Överkörning, Salah och en flygande front trio

Veckan är nu slut och efter två veckors landslagsuppehåll var det både skönt och befriande att få se Liverpool spela fotboll igen. En överkörning av Watford senare och vi summerar veckan som gått såhär:

Mohamed Salah
Ja nu känns det som att superlativen börjar ta slut för Liverpools egyptiska konung, medans han gör allt för att fler ska tillkomma. Trots att han “bara” står för 1+1 mot Watford i helgen är rubrikerna återigen hans. Först och främst en elegant framspelning i världsklass till Sadio Mané och sen ett identiskt solomål likt det mot Manchester City för två veckor sedan. Likt samtliga röster från Liverpool håll just nu, FSG ge Salah ett papper, be honom skriva ett nummer och betala det. Just i detta nu är han nog bäst i världen och med det värd vad som helst.

100-målklubben
Salah gjorde det för ett par veckor sedan och i lördagsförmiddag ville inte Mané vara sämre, då även han nu gjort 100 mål i Premier League. Mané är blott den tredje afrikanska spelaren någonsin att göra över 100 mål i Premier League och även med i den unika skaran(två till har gjort det) att nå denna milstolpe utan ett enda straffmål. 

“The three amigos”
Liverpools fina start på säsong har till stor del berott på Salah och rättfärdigt har han även varit den mest hyllade. Nu har dock Mané hittat tillbaka till sitt gamla jag, i varje fall produktionsmässigt Även Roberto Firmino har börjat hitta nätet igen. Så den stundtals ifrågasatta front trion verkar nu ha hittat rätt igen och visar inga tecken på att sakta ner framöver.

Överkörningen av Watford
13:30 avsparken, en del frågetecken på grund av skador och ett Watford med ny tränare. Jag tror inte bara att det var jag som ändå var lite nervös runt 13-snåret, men denna nervositet satt inte kvar länge. Visst gör Liverpool en fantastisk match offensivt men sämre effekt av ett tränarbyte har jag sällan skådat. Stundtals såg Watfords försvarsspel ut att vara hämtat från vilken division 6 match som helst.

Nu blir det ny vecka och nya tag. Redan på tisdag är det dags för match igen, då mot Atletico Madrid i Champions League och jag är rätt säker på att Liverpool är sugna på revansch. På söndag är det även stormöte på Old Trafford. Förhoppningsvis får vi summera nästa vecka lika positivt som denna och fram tills dess ska jag hitta fler superlativ för att beskriva Salah.
 

Rasmus Hjortling Olofsson2021-10-17 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool