Lagbanner
Veckans Liverpool: Överkörningar, coronafall och drömlottningar

Veckans Liverpool: Överkörningar, coronafall och drömlottningar

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

...veckans överkörning
Måndagens 3-1-seger hemma mot Arsenal var en defilering värd namnet. Liverpool kontrollerade matchen totalt och släppte inte igenom Gunners annat än när Andy Robertson formligen skänkte 0-1-målet till Alexandre Lacazette. Reds hade ett förkrossande stort bollinnehav, hade bud på ännu fler mål och var hänsynslösa i sin press när ett Mikel Arteta-drillat bortalaget förgäves försökte rulla från målvakt och uppåt. Segern var en uppvisning i överlägsenhet och sände en tydlig signal till alla aspirerande konkurrenter - Liverpool är ännu hungrigare i år. 

...veckans coronafall #1
Det var under tisdagen som vi nåddes av nyheten att Thiago Alcantara testat positivt för Covid-19. Detta är det första coronafallet i Liverpools spelartrupp och spelaren har isolerat sig enligt rådande regelverk. 

...veckans drömlottning
Jürgen Klopp och Co. drog en riktig drömlott när Champions League-grupperna skulle bli kompletta på onsdagen. Ajax drogs från den andra potten, Atalanta från den tredje och CL-debutanterna Midtjylland från den fjärde. En drömgrupp kunde LFC-redaktionen konstatera. Beskedligt motstånd och inga långa resor bäddar för en bekväm resa till slutspelet. 

...veckans olyckliga syndabock
Harry Wilson gjorde sin första tävlingsmatch i Liverpooltröjan sedan sin debut mot Plymouth för tre och ett halvt (!) år sedan när han fick chansen från start i torsdagens ligacupmöte med Arsenal. Det blev ingen vidare andra match i rött för Wilsons del som stod för en blek insats och dessutom missade sin straff i den förlorade straffläggningen. 

...veckans försäljning
Chris Wilder och hans Sheffield United har länge suktat efter Liverpools 20-årige anfallare Rhian Brewster och tidigare i veckan kunde slutligen en affär ros i hamn. Liverpool erhåller £23,5 miljoner för engelsmannen i en övergång som även inkluderar en återköpsklausul och 15 % på en eventuell vidareförsäljning. 

...veckans coronafall #2
Sadio Mané blev i fredags andre LFC-spelare att testa positivt för viruset. Senegalesen har likt Thiago anammat självisolering och är man riktigt cyniskt lagd kan man konstatera att de i alla fall testade positivt dagarna innan ett två veckor långt landslagsuppehåll. 

...veckans överkörning #2
Liverpool ligger i skrivande stund under med 7-2 mot Aston Villa i Birmingham. Räcker väl så. 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-10-04 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool