Lagbanner
Veckans Liverpool: Pånyttfödelse, monsterbud och nyförvärv

Veckans Liverpool: Pånyttfödelse, monsterbud och nyförvärv

En pånyttfödd spelare, ett förkastat monsterbud och en Deadline Day-värvning. Liverpool-redaktionen ger er veckans...

…pånyttfödelse
Vi alla vet hur bra Joe Gomez var, framför allt under säsongen som Liverpool vann ligan. Sedan har dessvärre den talangfulla mittbacken drabbats av ett antal allvarliga knäskador, något som haltat hans utveckling. Men under den här säsongsinledningen har vi verkligen fått se glimtar från Gomez forna jag. Mot Newcastle var han en gigant efter att ha kommit in i samband med att van Dijk visades ut. Och mot Aston Villa fortsatte han på det spåret och var en starkt bidragande faktor till att Liverpool kunde hålla säsongens första nolla.

monsterbud
Det har varit skriverier gällande att Al-Ittihad har ett konkret intresse att försöka värva Mohamed Salah det här transferfönstret. Under Deadline Day kom så också den saudiska klubben med sitt första bud värt 100 + 50 miljoner pund för den egyptiske storstjärnan, ett bud som omgående förkastades av Liverpool. Direkt efter det kom också uppgifter om att Al-Ittihad förbereder ett nytt bud på 200 miljoner pund. Men även det förväntas kastas i papperskorgen av Liverpool, dels för att tajmingen är horribel och dels för att det inte finns någon som Liverpool skulle kunna plocka in som ersättare som ens är i närheten av Salahs kaliber.

…milstolpe
När vi ändå är inne på ämnet Mohamed Salah kan vi passa på att nämna att han, i och med sitt mål mot Aston Villa, nu gjort mål i 150 matcher för Liverpool. Dessutom har egyptiern gjort mål eller assist i tio raka Premier League-matcher.

…Deadline Day-värvning
Liverpool värvade in Ryan Gravenberch från Bayern Münchens frysbox under transferfönstrets sista dag. En spelare som slog igenom med dunder och brak i Ajax innan han lämnade för nya äventyr i den tyska mästarklubben. Där har det inte riktigt funkat för honom men det är onekligen så att nederländaren har extremt stor potential och i rätt klubb med rätt vägledning kommer han att flyga. Under söndagen satt 21-åringen dessutom på Anfields läktare och spanade på sina nya lagkamrater när de gjorde processen kort med Aston Villa.

…fina säsongsstart
Ny seger under söndagen och den här gången fick vi till och med behålla alla elva spelare på planen hela matchen. Aston Villa, som har något ruskigt bra på gång under Unai Emery, kördes över förvånansvärt enkelt. Lägg därtill segrar mot Bournemouth och Newcastle och dessutom en premiärpinne mot Chelsea och Liverpool har hittills spelat ihop tio poäng på fyra matcher. Fyra matcher där det sett bättre och bättre ut för varje match som gått och förhoppningsvis kan vi fortsätta bygga vidare på det momentumet efter det trötta landslagsuppehållet som nu stundar.

TV: Liverpool krossade Aston Villa på hemmaplan
 

Lukas Abrahamsson@AbrahamsonLukas2023-09-03 20:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool