Lagbanner
Veckans Liverpool: Rekordvinst, första mål och CL-lottning

Veckans Liverpool: Rekordvinst, första mål och CL-lottning

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som varit. Redaktionen ger er veckans…

…första mål i Premier League
Båda ungtupparna Harvey Elliott och Fabio Carvalho fick i krossen mot Bournemouth göra sina första Premier League mål i karriären. Elliott slog till med ett fint direktavslut i den första halvleken och tårarna gick inte att hålla tillbaka för den unga mittfältaren, som tidigare i veckan förlorade sin ”nan” (farmor eller mormor). Carvalho stod även han för ett fint avslut på ett tillslag i den andra halvleken. Det må vara spelarnas första, men absolut inte sista mål i Premier League.

…rekordkross
Inget har nog missat Liverpools sanslösa kross mot Bournemouth i helgen, då The Reds vann med hela 9–0 på Anfield. Laget revanscherade sig rejält efter den svaga matchen mot Manchester United, och dåliga inledning på säsongen över lag. Matchens slutresultat tangerade rekordet för störst seger i Premier Leagues historia. Tidigare har Leicester och Manchester United (två gånger) stått för samma bedrift.

…erkännande
Många Liverpool-fans har länge uttryckt hur viktigt det är för Liverpool att plocka in en till mittfältare. Jude Bellingham ryktas vara aktuell nästa sommar, men behovet redan denna säsong är tydlig. Men trots det har känslan länge varit att det inte blir någon mittfältsvärvning. Hoppet väcktes dock i veckans presskonferens med Jürgen Klopp inför Bournemouth, där han öppet erkände att hans tidigare uttalanden om att en mittfältare inte behövs, nu är felaktiga. Mycket på grund av den skadesituation som laget befinner sig. OM det blir någon ny spelare in innan fönstret stänger återstår att se, men förhoppningarna tändes igen.

…Champions League-lottning
Det har även i veckan lottats Champions League-grupper. Liverpool kommer att ställas mot välbekanta Napoli, ett lag som Liverpool hade i sin grupp säsongerna 18/19 samt 19/20. Med i gruppen finns även Ajax samt Steven Gerrards gamla lag Rangers. En spännande grupp som kan bjuda på fina matcher med bra läktartryck och där ett avancemang är det enda godkända.
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2022-08-28 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool