Lagbanner
Veckans Liverpool: Resta ryggar och ett smil i mungipan

Veckans Liverpool: Resta ryggar och ett smil i mungipan

Vecka 7 har varit en vecka som har inneburit en resning för oss "poolare". Från att ha hasat oss fram med böjda ryggar och sura miner så har vi snabbt antagit en annan hållning. Nu spatserar vi stolt fram med rak rygg och med ett smil i mungipan. Det går att sammanfatta orsakerna som ...

... veckans mur
När FIFA valde ut tre kandidater till 2022 års bästa målvakt tog dom ut Yassine Bounou, Thibaut Courtois och Emiliano Martinez. Vi röda följare skakade på våra huvuden. Vi vet att Alisson Becker är världens bästa målvakt. Det visade han prov på denna vecka. Han var suverän både mot Everton i måndags och mot Newcastle igår. Ali är "the real package", reaktionssnabb, placeringssäker, dominant i luften, bra med fötterna och outstanding när det gäller att skapa kontringar. Mot Newcastle gjorde han en tidig avgörande räddning från Allan Saint-Maximin och såg sedan till att Nick Pope blev utvisad genom en suverän kontringsutspark. Ali vann matchen åt oss. Även vår backlinje har fungerat bra och vi har hållit nollan i veckans två matcher.

... veckans målskyttar
Ibland sägs det att det inte spelar någon roll vem som gör målen. Det är inte riktigt sant. När Wout Faes gör mål för oss är det bra, men det är ännu bättre när våra anfallare gör målen. För en anfallare är målskyttet som syret i luften. Utan det är det svårt att fungera. Självförtroendet, beslutsfattandet, hungern och målfarligheten växer och förbättras hos en anfallare som gör mål. Denna vecka har Mohamed Salah och Darwin Nüñez gjort varsitt mål och Cody Gakpo har gjort två mål. Det är fantastiskt bra för dom och fantastiskt bra för laget.

... veckans utsläpp från sjukstugan
Det har också varit en bra vecka när det gäller att frigöra plats på sjukstugan. Vi har brottats med många skador hela säsongen. Under långa tider har skadelistan omfattat ett tvåsiffrigt antal spelare. Denna vecka har Diogo Jota, Roberto Firmino och inte minst Virgil van Dijk gjort comeback. Luis Díaz och Arthur Melo har börjat träna. Vi har fortfarande Ibrahima Konaté, Thiago Alcântara och Calvin Ramsay skadade, men numerären är på en helt annan nivå än tidigare.

... samt veckans försök till realitetsanpassning
Efter två riktigt bra matcher kan det finnas risk att sväva iväg. Men analyserar vi kalenderårets nio matcher är det bara två matcher som har varit riktigt bra och det är veckans två matcher. I dom matcherna har vi haft organisation och en Klopp-inställning vilket är A och O för vårt sätt att spela. Det räcker att vi tappar bara lite av detta så är vi tillbaka i depressionen. I vecka 8 stundar möten med Real Madrid och Crystal Palace. Det återstår att se om vi kan fortsätta att knalla vägen fram med raka ryggar efter dom matcherna.

Frisse Frisonfrisse.frison@liverpoolsweden.se2023-02-19 21:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool