Lagbanner
Veckans Liverpool: Säsongsepilog, farväl och Silly Season

Veckans Liverpool: Säsongsepilog, farväl och Silly Season

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

… veckans statistik
Inte sedan Steven Gerrard startade 13 raka matcher som 19-åring i februari 2000 har en yngre mittfältare startat fler än Curtis Jones. När 22-åringen fick chansen från start i säsongsepilogen mot Southampton var det hans elfte raka ligastart. Frågan är hur mycket speltid det blir nästa säsong eftersom klubben lär öppna plånboken efter nya mittfältare i sommar.

… veckans farväl
Ja, när domaren blåste i pipan efter galna 4-4 på St.Marys var Roberto ”Bobby” Firminos tid i klubben över. Och vilken resa det har varit. Sex titlar, 111 mål, 72 assist och ett leende som smittat av sig på hela den röda delen av Merseyside blev det bland annat på lite drygt åtta år i Liverpool. Vi på redaktionen önskar brassen allt gott var han än spelar sin fotboll i framtiden!

… veckans dystra sanning
Ja, det blir inget Champions League-spel nästa säsong. Det stod klart redan innan gårdagens säsongsavslutning. Det blir i stället spel i Europa League (den enda turnering Klopp inte vunnit med klubben). Och nu när en hunnit landa lite i den realiteten hoppas jag att laget går all-in på ligan nästa säsong, och att cupspelet får ursäkta och komma lite i andra hand.

…  veckans Silly Season
Det lär bli en rätt hektisk sommar när Liverpool ska bygga om efter en misslyckad säsong. Det står redan klart att Firmino, Oxlade-Chamberlain, Ketia, Milner och Arthur lämnar. Frågan är om det blir några fler. På in-sidan är förhoppningen att det åtminstone hämtas in en mittback och två nya mittfältare.

… veckans tack
Vi på redaktionen vill tacka er läsare för läsarsiffrorna, engagemanget och kommentarerna. Jag är nog inte ensam om att tycka att det ibland har varit lite motigt att skriva och att hålla uppe en god min efter den svaga säsongen. Men ”we go again” nästa säsong. At the end of the storm there’s a golden sky.

TV: Firmino hyllades stort efter sista matchen på Anfield
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2023-05-29 12:10:00
Author

Fler artiklar om Liverpool