Lagbanner
Veckans Liverpool: Sent avgörande, omdiskuterad intervju och en fin gest

Veckans Liverpool: Sent avgörande, omdiskuterad intervju och en fin gest

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

Veckans dåliga förlorare…
Jose Mourinho var inte nöjd efter den sena förlusten. Redan vid slutsignalen ska han ha sagt till Klopp att det bättre laget förlorade. Något som han senare fortsatte hävda i flera intervjuer efter matchen. Och visst, Tottenham skapade några bra chanser, men att hävda att det bättre fotbollslaget förlorade känns inte helt rätt. Måste däremot säga att jag tycker det är väldigt roligt att se Mourinho tillbaka i storform när det kommer till mediahantering, alltifrån hans instagram konto till kommentarer i intervjuer. 

Veckans intervju…
Imorse släppte tidningen AS en intervju med Mohamed Salah. I intervjun svarar Salah dels på frågan om huruvida han skulle kunna tänka sig att flytta till Spanien, “I think Madrid and Barcelona are two top clubs. Who knows what will happen in the future”. Intervjun har genererat olika reaktioner. Vissa tycker att han uttalat sig osmakligt, medan andra menar på att folk överreagerar. Jag själv tycker inte att det är varken bu eller bä. Salah har varit en otroligt viktig spelare i den storhetstid vi befinner oss i, kanske den viktigaste. Men det har alltid känts som att han förr eller senare kommer lämna klubben. Vi får se vad framtiden har att utvisa. 

Veckans renässans…
Firmino har under hösten fått motta stor kritik och när nyförvärvet Diogo Jota samtidigt har gått från klarhet till klarhet har det funnits röster som propagerat för att Firmino inte bör vara självklar i startelvan. Denna vecka har däremot sett Roberto Firmino hitta tillbaka i toppform. Ett sent avgörande mot Tottenham följdes upp med en magisk insats igår mot Crystal Palace. Glimten i ögat verkar vara tillbaka och gud vad man har saknat de galna karatesparkarna. 


Firmino firar målet mot Tottenham med en toklöpning till The Kop

Veckans comeback...
Mot Crystal Palace fick Alex Oxlade-Chamberlain hoppa in igen med 15 minuter kvar av matchen. Hoppas att han kan hitta tillbaka till en nivå nära den han hade under hösten 2018. Bidrog direkt med en assist, men det kanske inte hade jättestor påverkan på vilket lag som vann matchen... Skadelistan börjar långsamt bli kortare och kortare. Thiago ska även vara tillbaka i träning.


Klopp nöjd med Oxlade-Chamberlain tillbaka i matchspel

Veckans “vem skär lök?”
För ungefär en månad sedan filmade Liverpool en video där Sadio Mane fick träffa Lee Swan. Swan arbetar som volontär på Florrie Community Center och har under coronapandemin hjälpt till att samla in mat till människor i behov. Videon i sig är fin då Swan till exempel får sätta en straff framför The Kop. Men det som har fått allra störst uppståndelse har kommit nu, en månad senare. I videon lovar Sadio Mane att han ska hedra Lee Swans bortgångna morfar, genom att göra en målgest där han pussar sitt finger och pekar mot himlen. Och när Mane då gör 2-0 mot Crystal Palace gör han precis det han lovat. En fin gest som visar på den koppling och betydelse ett fotbollslag har för sitt samhälle.

 

Jakob LindegrenTwitter: @Jakob_Lindegren2020-12-20 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool