Lagbanner
Veckans Liverpool: Silly cirkus

Veckans Liverpool: Silly cirkus

En vecka utan match är en förlorad vecka. Ja nästan i alla fall, trots det uteblivande matchandet har det däremot blivit en del rubriker. Redaktionen ger er veckans…

… in!
Julian Ward tog över efter Michael Edwards men redan till sommaren kommer den förstnämnda lämna sin post som sportchef. Jakten har pågått ett tag men nu ryktas det som att en ersättare är färdig. Tysken Jörg Schmadtke ska enligt flera källor ha tackat ja till rollen som ny sportchef i Liverpool. Den förre målvakten har erfarenhet från liknande roller i Hannover 96, FC Köln och senast fem år i Wolfsburg. Schmadtke ska även ha en tidigare relation till Jürgen Klopp och ska enligt tyska uppgifter jobba nära Klopp för att forma om framtidens Liverpool. Spännande!

Veckans ut!
En in och en ut i de sportsliga leden. I veckan kom även beskedet att inkasttränaren Thomas Grønnemark lämnar Liverpool. Dansken som blev uppmärksammad som en av de första inkasttränarna bekräftade själv sin exit från klubben. Nu när den forne världsrekordhållaren i inkast lämnar blir det sannerligen intressant att se om vi gör fler eller färre, samt om vi släpper in fler eller färre mål på inkast. Om någon med makt i klubben läser detta kan jag tipsa om Skövde AIK, de gubbarna kan kasta en boll!

Veckans målvaktsrockad!
Nu verkar måttet vara rågat för ”Qweween”. Enligt uppgifter som förekommit under veckan ska vår utmärkta andramålvakt Caoimhín Kelleher vara sugen på att testa vingarna som förstamålvakt, och vem kan säga emot? Irländaren har varit säkerheten själv i cuperna och stått för flertalet imponerande insatser trots begränsad speltid. Tottenham, Brentford och Leicester är ett fåtal klubbar som sägs vara intresserade av Kellehers signatur. Liverpool hoppas få någonstans mellan 20-30 miljoner pund för 24-åringen, och det får vi nog vara nöjda med va?

Däremot ska Liverpool vara högst intresserade av att få in en ersättare på bänken. I samband med ryktena om Jörg Schmadtke har även rykten florerat kring att hans första värvning kan bli hans förre adept och Hannovers tyska målvakt Ron-Robert Zieler. En erfaren målvakt är såklart bra, men siffrorna från Zweite Bundesliga imponerar inte och han har ett förflutet i Manchester United. Ni får förstå min skepsis.

Veckans avsked?
Nästa lördag spelar Liverpool sin sista hemmamatch för säsongen, och för en hel drös av spelare kan det bli den sista någonsin i den röda tröjan. Det som däremot väcker starkast känslor är såklart James Milner och Roberto Firmino. Turerna har gått heta kring Milners vara eller icke vara i Liverpool, men nu tyder det mesta på att det inte blir något förlängt kontrakt. Brighton har nämnts som en möjlig destination för världens bästa Ja-mes och det skulle nog passa både honom och klubben bra, så det håller jag tummarna för. Roberto Firmino har däremot definitivt flaggat för sitt avsked och det kommer bli en emotionell lördag på många sätt. Det gäller att hålla tummar och tår för att Bobbys skada inte är alldeles för långdragen så att han och alla på plats på Anfield kan ta ett vackert farväl till både Bobby och Milner. I den bästa av världar kommer det riktiga avskedet i matchen därpå när Milner hittar Bobby i den 93:e minuten mot Southampton och säkrar Champions League till nästa år!

Veckans cirkus!
Nu är vi redan här. Transfercirkusen. Under veckan har MacAllister blivit ”klar”, Manuel Ugarte har varit så gott som ”klar” och nu blivit avskriven. Nicolò Barella är högt på listan samtidigt som James Ward-Prowse och Roméo Lavia är tillgängliga billigt när Southampton åkte ut. Liverpool ska vara redo att spränga banken för Bruno Guimarães, medan man släppt banksprängninen på Jude Bellingham till Real Madrid. Och sedan det hopplösa ryktet om Mason Mount. Detta är bara ett axplock av rykten vi tagit del av, och bara en promille av ryktena vi kommer få ta del av under de kommande veckorna och månaderna. Inte nog med att två, tre kanske till och med fyra mittfältare ska in så ska även mittbackspositionen förstärkas. Ja, vi har varit här förut och vet hur det funkar men trots allt är ”silly season” helt underbart. Om jag får drömma av det jag sett hittills så tar jag gärna MacAllister och Barella, och eventuellt en Lavia typ som avlastning till den defensiva rollen som Bajcetic tar nästa år. Det viktiga är att vi ger fan i Mount. Hur går era drömmar kring mittfältscirkusen och ”silly season” i stort?

TV: Viaplay-studion inventerar Liverpools trupp 

 

Emrik Johansson@emrik_johansson2023-05-14 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool