Lagbanner
Veckans Liverpool: Silly Season, inhopp och mittlås

Veckans Liverpool: Silly Season, inhopp och mittlås

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

...veckans Silly Season

Det var under måndagen som David Ornstein på The Athletic drog på stort om att RB Leipzigs franske U21-mittback Ibrahima Konaté var på väg till Liverpool. 21-åringen, som fått stora delar av säsongen förstörda av skador, har imponerat när han väl fått chansen och ses av vissa tyckare som en större råtalang än lagkamraten Dayot Upamecano som blev klar för Bayern för någon månad sedan. Han rapporteras stå på flera toppklubbars önskelistor inför sommaren och enligt uppgifter från både Ornstein och franska medier ska Reds ligga bra till i den jakten. 

...veckans inbjudan

Det råder inga tvivel om att Thomas Tuchel fått en kanonstart på sitt nya jobb i Chelsea men i lördags kom den första riktiga törnen, och det var inte en liten sådan. 2-5 hemma mot Big Sam Allardyces West Brom var en riktig missräkning och en biljett in i jakten på Europaplatserna för bakomliggande klubbar. Den tackar vi för, mister Allardici! 

...veckans mittbackslås

Efter månader av centrala fältare i mittlåset verkar Klopp äntligen ha insett att de faktiskt gör sig bäst på just mittfältet och att försvaret, det kan lämnas åt de renodlade mittbackarna. Så var fallet igår kväll när Ozan Kabak och Nat Phillips återigen fick chansen från start och återigen spikade igen framför en mustaschprydd Alisson Becker. Det rena lakanet var deras tredje i följd och nu ska det väl inte vara någon tvekan om vilka som ska starta för resterande del av säsongen?


Trent Alexander-Arnold gav Gareth Southgate något att tänka på. 

...veckans svar

Det finns många olika sätt att reagera på en landslagspetning och Trent Alexander-Arnold stod nog för det allra bästa igår kväll. 22-åringen lämnades oväntat utanför Gareth Southgates engelska trupp till VM-kvalet och det märktes att han hade något att bevisa när han var en av Liverpools bästa spelare i 3-0-viktorian i norra London. Håller han samma nivå säsongen ut bör det inte vara någon tvekan om vem som ska starta ute till höger när de tre lejonen inleder Europamästerskapet på hemmaplan i juni. 

...veckans inhopp

Diogo Jota är stekhet. Två påsar mot Serbien och en mot Luxemburg med sitt Portugal och när klubblagsbollen var tillbaka tog det bara tre minuter för honom att nicka in 1-0 till Reds mot Arsenal. Tjugo minuter senare kom ännu en fullträff och nu står han noterad för åtta mål på tretton matcher i Premier League. 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-04-04 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool