Lagbanner
Veckans Liverpool: Ska Fabinho spela mittback?

Veckans Liverpool: Ska Fabinho spela mittback?

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

...veckans “är det redan Deadline Day?”
Är det redan Deadline Day? var det nog många röda som frågade sig när Liverpool på fredagskvällen gjorde klart med Thiago Alcantara, för att sedan komma överens med Wolves Diogo Jota om ett femårskontrakt. Detta följt av rapporter om att klubben skulle hört sig för till Schalke 04 om deras 20-årige mittback Ozan Kabak. Händelseförloppet (givetvis ackompanjerat av ett ständigt uppdaterande av Twitter-feeden) påminde om en riktigt stökig Deadline Day men faktum är att fönstret inte stänger för en bit in i oktober. 


Thiago Alcantara gjorde sin LFC-debut när laget bortaslog Chelsea på söndagskvällen. 

...veckans världsklassvärvning
Värvningen av Thiago Alcantara är Liverpools (så länge jag följt klubben i alla fall) första riktiga världsklassvärvning. Missförstå mig rätt, Sadio Mané, Mo Salah, Virgil van Dijk och hela bunten osar världsklass idag, men värvades knappast som spelare från den allra översta hyllan. Det gör Thiago och det ska bli spännande att se vad han kan tillföra till Reds mittfältstrea. 

...veckans class act
Imbecilla “supportrar” som kommenterar “get out of our club”, en Barcaövergång i horisonten och en värvning i form av en direkt konkurrent till hans speltid till trots var det Gini Wijnaldum som var först ut av LFC-spelarna att hälsa Thiago välkommen till klubben. Class act, som man säger på utrikiska. 

...veckans förhandlare
Michael Edwards lyckades förhandla ned priset på Thiago till en i sammanhanget ansenlig summa om £20 miljoner. Det Edwards ska ha störst cred för är dock att han lyckades förhandla till en lösning där Bayern inte erhåller hela summan direkt, utan att den portioneras ut över kontraktslängden. En liknande utbetalningsplan anammades även i Jota-affären. Ett ekonomiskt genidrag så här i pandemitider. 


Everton - en rival att räkna med. 

...veckans lokalrival
Carlo Ancelottis och James Rodriguez Everton imponerade en än gång när de hemmaslog nykomlingarna West Bromwich på lördagen. The Toffees har inlett ligaspelet med två trepoängare och ser starkare ut än på länge. Kul för oss Liverpoolsupportrar som saknat ett slagkraftigt Everton och vi kan nog blicka fram emot två tuffa derbyn mot lillebror från andra sidan Stanley Park. 

...veckans mittback 
När Joe Gomez och Joël Matip båda utgick med lindriga skador var det Fabinho som fick hoppa in bredvid Virgil van Dijk i mittlåset mot Chelsea. Och som han gjorde det! Brassen var planens gigant i 2-0-segern och kanske är det där han ska fortsätta att spela? Gomez har sett skakig ut, Matip har dragits med skador och det börjar bli riktigt tjockt på mittfältet nu. Vi får se helt enkelt! 

Redaktionen 2020-09-20 22:00:00

Fler artiklar om Liverpool