Lagbanner
Veckans Liverpool: Skadebesked, seger och rekord

Veckans Liverpool: Skadebesked, seger och rekord

Stort och smått, högt och lågt. Liverpoolredaktionen ger er veckans…

…nya skada
Efter nästan ett år på sidan av planen, så var Thiago tillbaka i matchtruppen, och fick ett kort inhopp, när Liverpool föll mot Arsenal. Jag tror många håller med mig om att det fanns en stor glädje över att äntligen få se bolltrollaren tillbaka i spel. Glädjen höll dock inte i sig särskilt länge. Fyra dagar för att vara exakt. En ny skada, denna gång en muskelskada, tvingar spanjoren till en ny sejour på sidlinjen. Hur länge det blir denna gång återstår att, men sett till mittfältarens historik och det utgående kontraktet, ställer man ändå sig frågan: Har Thiago gjort sin sista match i Liverpooltröjan?

…”bounce back”
Efter den oerhört tunga förlusten mot Arsenal så var det viktigt för Liverpool att studsa tillbaka mot Burnley. Och det gjorde man efter en bekväm 3–1-seger där samtliga i den startade fronttrion nätade. Det var även roligt att se Wataru Endo tillbaka i laget och fick direkt en startplats på det defensiva mittfältet. Andy Robertson imponerade också i sin första start sedan återkomsten från skada. Dessutom sattes ett nytt publikrekord, då 59 896 personer var på plats på Anfield.

…rekord
Trent Alexander-Arnold är nu den försvarare med flest assist någonsin i Premier League. Mot Burnley kom assist nummer 58 vilket gjorde att han passerade sin lagkamrat Andy Robertson. Engelsmannen är fortfarande bara 25 år gammal och kommer dryga ut sitt rekord ytterligare och det kommer vara väldigt svårt för någon att kunna slå det framöver.

…positiva skadebesked
Mohamed Salah har saknats en tid med sin lårskada. Nu verkar dock egyptiern närma sig en comeback. Jürgen Klopp berättade inför matchen mot Burnley att Salah inte är tillbaka i lagträning, men att det finns chans att han kommer kunna medverka nästa vecka. Om så inte blir fallet, så blir det troligtvis veckan efter. Ett riktigt skönt besked.

 


 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2024-02-11 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool