Lagbanner
Veckans Liverpool: Skutan är inte färdig men avfärden är gjord

Veckans Liverpool: Skutan är inte färdig men avfärden är gjord

Det har varit en vecka sprängfylld av rykten. En helt tokig vecka. Men inget konkret har hänt på inkommandefronten. Vi fick segla i väg mot stormigt hav med befintlig tunn styrka.

Måndag den 7 augusti
Veckan började som vecka efter vecka sett ut. Vi "poolare" scrollade ihärdigt runt på nätet, sida efter sida, konto efter konto för att hitta trovärdiga rykten om nya spelare. Truppen känns väldigt tunn efter att tio spelare har lämnat Kirkby. Vi har ingen renodlad defensiv mittfältare i truppen, förutom Stefan Bajcetic som är 18 år och har varit skadad länge. Det förekommer en massa lösa rykten, men inget konkret. Inget har hänt sedan den 2 juli då Dominik Szoboszlai ganska överraskande rekryterades. Läget är oroande.

Under denna dag får vi veta att Liverpool bjudit 46 miljoner pund för Roméo Lavia. Southampton nobbar direkt då dom har talat om att priset är 50 miljoner pund. Jamie Carragher rasar och tycker att det hela är väldigt pinsamt. Det är tredje gången vi bjuder under fastställt pris.

Torsdag den 10 augusti
Envisa rykten påstår att Liverpool har bjudit 110 miljoner pund för Moisés Caicedo. Kan vi vara på väg att kapa denne eftertraktade spelare som Chelsea har jagat sedan i våras? Ska vi helt plötsligt börja gräva djupt i kassakistan? Kan det vara Jürgen Klopps hot om att lämna som tvingar ägarna att agera?

Fredag den 11 augusti
Det bekräftas nu att Brighton har accepterat vårt bud på 110 miljoner pund. Vilket scoop! Alla röda fans går bananas. Det bokas in läkarundersökning på Kirkby. Men det dröjer inte så länge förrän luften börjar pysa ur den snabbt uppstigande ballongen. Caicedo har "tappats upp" av Chelsea sedan i våras och har tydligen gett ett löfte till dom som han inte vill bryta. Nu sägs det istället att Chelsea har bjudit över oss för Lavia och att dom också ska bjuda över för Caicedo. Vilket debacle. Hur ska det sluta? Vi står med samma tunna trupp som förut och det är två dagar till ligastart.

Söndag den 13 augusti. Ligapremiär. 
Premiär i Premier League är som skolstart. Vi börjar om i en ny klass, vi vet inte riktigt vad vi har att vänta. Hur ser våra klasskonkurrenter ut? Har dom växt till sig och skaffat nya tillgångar? Vi känns tunna och inte riktigt beredda. Det finns en tydlig oro inför premiären.

Vi ställs också inför ett riktigt tufft prov, Chelsea på Stamford Bridge. Dom blå har förändrats väldigt mycket, kanske hoppades vi på att dom inte hade fått ihop alla delar, men det tog bara en knapp halvlek för att dom skulle göra livet svårt för oss. Vi började väldigt piggt och rappt, men dom blå åt sig in matchen och tog över taktpinnen. Chanser fanns åt båda håll men som Lukas Abrahamsson skrev i matchrapporten; som matchen gestaltade sig bör vi vara nöjda med delad pott.

Det finns också ljuspunkter att ta med sig. Vi såg pigga ut, båda nyförvärven Alexis Mac Allister och Dominik Szoboszlai såg bra ut och Ibrahima Konaté var kung i försvaret.

TV: Diaz öppnade målskyttet på Stamford Bridge
 

Frisse Frisonfrisse.frison@liverpoolsweden.se2023-08-13 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool