Lagbanner
Veckans Liverpool: Stora och små förändringar

Veckans Liverpool: Stora och små förändringar

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

...veckans klipp och klistra

Virgil van Dijk är med största sannolikhet borta resten av säsongen och med endast Joël Matip och Joe Gomez som renodlade mittbackar kvar har Fabinho fått se sin roll i laget förändras. När även Matip gick sönder mot Everton fick Fabinho ta klivet in som mittback direkt. I tisdags gjorde Fabinho en MOTM insats som mot Ajax och fortsatte trenden med ytterligare en bra insats i helgen. En positionsförändring som har gått som på raka spår hittills och med tanke på att Fabinho tidigare har spelat högerback kanske det inte är så konstigt!

...veckans spelsystem

Mot Sheffield United valde Jürgen Klopp att endast starta med två innermittfältare, till skillnad från de tre som normalt huserar på mittfältet. Detta för att ge Diogo Jota chansen att starta i anfallet tillsammans med den normala trion där framme. Vi får se ifall detta är något som kommer bli en trend i framtiden eller ifall det bara var ett experiment. Jota bör iallafall ges ännu fler chanser, oavsett om det är tillsammans med trion eller istället för en formsvag Firmino. 

…veckans lånekoll

Harvey Elliott gjorde i helgen sitt första seniormål då han målade mot Coventry. Extremt imponerande då han endast är 17 år. Han har hittills startat två av två möjliga matcher för sitt Blackburn och det verkar ha blivit helt rätt klubb för den unge talangen. Harry Wilson och Sheyi Ojo startade båda matcherna för Cardiff denna vecka och målade i varsin match, Ojo mot Middlesbrough i lördags och Wilson mot Bournemouth i onsdags. En bra vecka för flera av spelarna ute på lån!

...veckans VAR-fråga 

Återigen fick Liverpool ett tveksamt VAR-beslut mot sig i helgen, tröttsamt att diskutera igen jag vet, men det måste likväl göras. Matt Critchley, reporter för beIN Sports, gick ut med en förklaring å Premier Leagues vägnar. VAR ska tydligen bara ha kollat på ifall förseelsen skedde innanför eller utanför straffområdet, inte huruvida det egentligen var en förseelse eller inte. Ifall det var innanför eller utanför går att diskutera fram och tillbaka, känns inte som att någon egentligen vet vad som hände, men varför har inte VAR i uppgift att även kolla ifall det var en förseelse eller inte? Det börjar mer och mer kännas som att det kanske inte är VAR som är problemet, utan snarare människorna som sköter systemet. 

...veckans framtida mittback?
Ozan Kabak, en 20 årig mittback som spelar för Schalke 04, ryktas just nu starkt till Liverpool. Och med tanke på de skadebekymmer som just nu finns på den positionen kanske det inte hade varit helt fel med just en ny mittback. Liverpool ryktas vara beredda att betala ungefär 20 miljoner euro medan Schalke ska kräva någonstans runt 35 miljoner. 

 

Jakob Lindegren Twitter: @Jakob_Lindegren2020-10-25 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool