Lagbanner
Veckans Liverpool: Succédebut, två pigga inhopp och en formsvacka

Veckans Liverpool: Succédebut, två pigga inhopp och en formsvacka

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

…veckans succédebut

När Nathaniel Phillips namn dök upp i startelvan inför lördagens match mot West Ham höjde många på ögonbrynen. Starten var Phillips första i Premier League.  Den 23-åriga engelsmannen tog minst sagt vara på chansen. Med ett lugnt och klokt mittbaksspel var Phillips, enligt många, Liverpools bästa spelare på planen.  En glädjande överraskning mitt under pågående skadekris. Förhoppningsvis kan Phillips vidhålla en jämn och bra nivå under säsongen och stötta upp på mittbackspositionen.


Phillips övertygade i Premier League-debuten

…veckans sömnpiller

Champions League var tillbaka på Anfield. Det blev tillslut seger med 2-0 mot danska Midtjylland, men matchen lämnade i övrigt mycket att önska. Tomma läktare och en tempofattig match. En av få ljuspunkter var Trent Alexander-Arnolds insats som vittnade om högerbackens enorma högstanivå.

…veckans formsvacka

Liverpool vinner, men spelet hackar en aning. Tydligaste beviset på detta är Roberto Firminos nuvarande form. Vi älskar det kreativa geniet, men just nu verkar Bobby inte hitta rätt. Matchen mot West Ham var den första hemmamatchen på över två år, då Firmino inte lyckades få iväg ett avslut eller skapa en chans. Kanske skulle brassen må bra av en välförtjänt vila i veckans Champions League-match mot Atalanta. Vi vet alla vilken potential han besitter.

…veckans två pigga inhopp

Liverpool såg ut att tappa poäng mot West Ham. Då äntrade Diego Jota och Xherdan Shaqiri planen. Två pigga inhopp som förändrade matchbilden. Shaqiri assisterade fram till Jota som ordnade segern till The Reds. Positiva vibbar från båda spelarna och framförallt Jota aspirerar på en plats i startelvan.

…veckans obesegrade svit

Vinsten mot West Ham innebär att Liverpool är obesegrade i 63 raka hemmamatcher, vilket är ett tangerat klubbrekord. Nästa hemmamatch är mot Leicester den 21 november. Poäng och vi har ett nytt klubbrekord.  


 

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2020-11-01 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool