Lagbanner
Veckans Liverpool: The Botten is Nådd

Veckans Liverpool: The Botten is Nådd

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

...veckans rehab

Liverpools officiella kanaler och Virgil van Dijk själv fortsätter att fylla LFC-twitter med bilder på holländarens rehabilitering. Mittbacksstjärnan, som hållits borta från spel i nästan ett halvår nu efter knäskadan han ådrog sig i höstderbyt på Goodison Park, ser ut att ha gjort stora framsteg i sin rehabilitering. Han löptränar sedan en någon vecka tillbaka och ses nu träna med boll. 

...veckans The Botten is Nådd

Hur långt kan man gå? Hur lågt kan man sjunka? Hur kasst kan man må? 

Den gamla Timbuktu-raden får summera torsdagens 0-1-förlust hemma mot Burnley. För hur trögt det än har gått för Liverpool efter julfirandet så är ändå den missräkningen den allra största. Uselt, är ordet. 

...veckans brutna svit

0-1 hemma mot Sean Dyches Burnley innebar inte bara 0-1 hemma mot Sean Dyches Burnley och tre tappade poäng. Förlusten var också hemmalagets första på Anfield i ligan sedan Crystal Palace 2017. En svit på 68 raka hemmasegrar gick alltså i graven. Synd, såklart, men också ett tecken på exakt hur stor Liverpools dominans varit de senaste två, tre åren. 


Divock Origi stärkte inte sina aktier i torsdagens match mot Burnley och nu talar inte speciellt mycket för att han blir kvar på Merseyside över nästa säsong. 

...veckans missade chans

Divock Origi fick en sällsynt chans från start mot Burnley men tog den knappast. Belgaren var i princip osynlig i de 58 minuterna han fick på planen utom vid ett tillfälle. Strax innan halvtid misslyckades gästernas Ben Mee med en hemåtpassning vilket lämnade Origi ensam med Nick Pope i bortamålet. Belgaren rusade fram, siktade, och prickade ribban. En missad chans att avgöra matchen i det lilla perspektivet, en missad chans att övertyga Klopp att han är att räkna med i det stora. 

...veckans uttåg

En minst sagt tung Liverpoolvecka avslutades på absolut sämsta sätt - med en förlust mot Manchester United. Ett spelmässigt fall framåt hjälpte föga när Marcus Rashfords och Bruno Fernandes individuella briljans blev övermäktig för Rhys Williams och kompani. Matchen slutade 3-2 till de röda djävularna och Liverpools FA-cupspel tog än en gång slut innan det knappt hunnit börja.

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-01-24 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool